Tim Drone

Ce fel de centrală termică trebuie să alegi, în funcție de tipul de locuință. Care sunt variantele

Alegerea unei centrale termice se poate dovedi un proces lung și anevoios. De aceea este bine să știi de dinainte ce fel de centrală este potrivită pentru locuința ta.

Ce fel de centrală este potrivită pentru locuința ta

Pentru că în multe zone din România sistemul centralizat de încălzire nu este unul complet funcțional, este bine să iei în calcul achiziția unei centrale termice pentru locuința ta, pentru a fi scutit de eventualele neplăceri care pot apărea pe parcursul iernii. Există o zicală veche împământenită în mentalul colectiv românesc care spune cam așa „Fă-ți iarna car și vara sanie”. În conformitate cu această sintagmă, poate ar fi bine să te gândești de pe acum la achiziția unei centrale termice pentru apartamentul tău.

1. Centrale cu gaz

Dacă locuința ta este deja racordată la un sistem de gaz specific, atunci ar fi bine să iei în calcul o instalare a unei centrale pe gaz. Gazul se numără printre cele mai eficiente resurse utilizate în sistemele de incalzire, în mare parte datorită unui raport echilibrat cost-căldură.

2. Centrala electrică

În eventualitatea în care locuința ta nu este racordată la gaz și nu dorești să iei în considerare un astfel de combustibil pentru locuința ta, atunci centralele de tip electric sunt perfecte pentru tine. Înainte de a te gândi la achiziția unui astfel de instrument propriu de încălzire a locuinței tale, este bine să ai în vedere faptul că aceasta centrală se numără printre cele mai scumpe.

3. Centrale specifice pentru mai multe tipuri de combustibil

Să nu uităm de locuințele care se încălzesc cu ajutorul centralelor pe bază de lemne sau cărbuni. Cazanele din fonta de la Ferroli, spre exemplu, au fost imbunatatite din punct de vedere al transferului termic, iar autonomia lor a crescut semnificativ prin adaugarea arzatoarelor cu paleti pentru ca tie sa iti fie cat mai usor sa iti incalzesti locuinta cu minimum de efort, scrie ferroli.com.

Visits: 45

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *