Tim Drone

”Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări”: avertismentul directorului de spital sătul de conspirații

Conspirațiile și știrile false despre coronavirus au început să facă victime omenești în spitalele din România. Medicii sunt disperați pentru că nu se mai înțeleg cu pacienții.

Aproximativ 70% dintre pacienții de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt adepți ai diverselor teorii ale conspirațiilor despre coronavirus. Din acest motiv, interacțiunea cu ei este una foarte dificilă, medicii sunt dezarmați, în timp ce unii bolnavi refuză tratamentul pentru că trăiesc cu impresia că cineva face experimente pe ei.

„Munca lor s-a dus pe apa Sâmbetei” este opinia directorului Spitalului Victor Babeș din Timișoara când se gândește la perioada de coșmar prin care au trecut cadrele didactice. În contextul în care mai sunt doar câteva paturi libere în spital pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, managerul Cristian Oancea a adoptat o atitudine mult mai agresivă față de oamenii care care nu cred în pandemiei. Pentru el, lucrurile sunt clare, ”Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări”.

Încercând să argumenteze cu relatări reale absurdul situațiilor cu care se confruntă medicii, oficialul a atras atenția asupra unui situații terifiante. Pacienții bolnavi refuză tratamente. „La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos.

Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Oancea.

În mod cât se poate de autentic, oamenii preferă să moară pe baza unor opinii eronate, bazate pe știri false și articole desprinse din colțuri obscure ale internetului.  „Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată muncă noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a concluzionat medicul Cristian Oancea.
Visits: 18

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *