Tim Drone

De ce avem politicieni hoți și analfabeți?

Fiindcă pentru mulți dintre ei este singura șansă să ajungă ceva în viață. Șmenurile, chițibușărelile și – mai spre finalul carierei– tunurile le pot facilita o falsă evadare din mediocritatea intelectuală și morală care-i caracterizează.

Ce ar putea să facă altceva? Hoți și analfabeți fiind?

În afaceri e greu. Al dracului de greu. Trebuie să te ducă mintea, să ai inteligență funcțională și să muncești pe brânci. Vorbim aici de afaceri dinalea pe bune, nu firme abonate la contracte cu statul, câștigate la licitații făcute de ochii lumii.

Cu școala și cariera e și mai crunt. Pierzi o gramadă de ani storcându-ți creierul –  și așa vlăguit – prin școli, ca mai apoi să fii junior something pe la vreo corporație soroșistă dintr-o zonă greu accesibilă a orașului. Nu e treabă bună nici așa.

Vă spun, politica e cea mai ușoară și sigură cale. Trebuie doar să fii serviabil cu stăpânul care ți-a facilitate intrarea în anticamera marilor cumetrii și să-ți aștepți cuminte rândul. Depinde doar de tine dacă sau cum vei intra.

Poți ajunge acolo pășind pe covorul roșu sau ca băiatul de la mentenanță, chemat să schimbe un bec ars. E un loc al tuturor posibilităților și singura condiție sine qua non este lipsa de scrupule.

https://lumea360.wordpress.com/

Visits: 68

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *