Tim Drone

VIDEO Autocolant ca-n Germania, modele ca-n România: unde vezi noile Dacia din dotarea Poliției Române

Ministerul de Interne a cumpărat mai multe modele Dacia, în baza unui parteneriat, care au intrat deja în dotarea Poliției Românie. Primele modele au apărut deja pe străzi, iar inscripționarea lor e inspirată de modelul german.

Primele modele Dacia cu care s-a dotat Poliția Română au apărut deja pe străzile din Românie. Inspectoratul de Poliție Argeș a primit modelele și a ieșit deja cu ele pe străzi. Modelele sunt românești, produse la uzina din Mioveni, dar design-ul lor e inspirat de germani.

Astfel, noile autospeciale de poliție au inscripționări asemănătoare cu cele din Germania.

Noile modele Dacia din dotarea Poliției Române

Poliția Argeș a primit un lot nou de 17 autospeciale model Dacia Logan, cu toate dotările: sisteme acustice și vizuale de avertizare, alte dispozitive pentru îndeplinirea misiunilor și colantate după model german.

Contractul dintre MAI și Automobile Dacia a fost semnat luna trecută.  În schimbul a peste 483 de milioane de lei, Dacia s-a angajat să livreze anul acesta către Poliţia Română 6.744 de autovehicule produse în România, fiind vorba despre 3.360 Logan, 3.382 Duster şi două modele Dokker.

”Este foarte important pentru noi să ştim că în orice misiune poliţiştii sunt în siguranţă şi că avem posibilitatea să creştem mobilitatea efectivelor noastre pentru a lupta împotriva infractorilor. Totodată ne-am dorit să încurajăm producţia românească de autovehicule”, spunea atunci ministrul de Interne, Marcel Vela.

[embedded content]

Dacia a reușit să-și reducă declinul producției din acest an, anunțând peste 22.149 de unități fabricate în iunie, cu 30% mai puține decât anul trecut, cu o performanță pentru modelul Logan, care s-a fabricat în 4.572 de unități, o creștere de 43% față de anul trecut, ca urmare a producției vehiculelor destinate poliției. La nivel mondial, însă, previziunile sunt sumbre.

Declinul pe tot anul va fi undeva la 25%, spun experții din domeniu și toți producătorii auto vor fi afectați. Mai ales că Dacia are planuri mari: pregătește mai multe modele, inclusiv primul model electric Dacia Spring, dar și scoaterea Logan de pe unele piețe.

Visits: 16

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *