Tim Drone

Cum s-au GÂNDIT bolivienii să “otrăvească“ virusul /Video

Bolivia trebuie să se organizeze acum în fața înmulțirii cazurilor de otrăvire. Cauza: un agent de albire toxic, dioxidul de clor, prezentat ca un produs miracol împotriva Covid-19, potrivit The Guardian. Acest agent folosit la fabricarea înălbitorului este atât de popular pentru că opoziția, care controlează Congresul bolivian, îl promovează. Înainte de criza Covid-19, dioxidul de clor era vândut ca un remediu miracol pentru alte boli, cum ar fi HIV și malaria. În iunie 2019, OMS a avertizat în legătură cu această „Soluție minerală minune”. Produsul a fost apoi „vândut și distribuit printr-o organizație numită Biserica Sănătății și Vindecarea Genezei II și prin site-uri web legate de acea organizație”. Luna trecută, filiala australiană a acestei organizații a fost amendată cu 90.000 de euro pentru că a promovat ilegal „remediul”.

Permis de Senat

În plus, Senatul bolivian a aprobat un proiect de lege care autorizează fabricarea, comercializarea, furnizarea și utilizarea de urgență a unei soluții de dioxid de clor pentru prevenirea și tratarea coronavirusului, conform aceleiași surse.  

Deocamdată, această lege care necesită undă verde de la președinție, nu a fost încă aprobată. Dar știrile false abundă pe rețelele de socializare, nu numai în Bolivia, ci în toată America Latină, în special în Ecuador. „În urmă cu câteva zile, la adunarea națională din Quito a fost primită o delegație care milita în favoarea utilizării dioxidului de clor”, a menționat jurnalistul științific Tania Orbe, pentru RFI.

În provincia Cochabamba, opoziția se bucură de un sprijin puternic. Primarul orașului chiar favorizează distribuția gratuită a dioxidului de clor. Iar un videoclip “pe temă“ realizat de Doctor Veller, un argentinian stabilit în Brazilia, a înregistrat, începând cu 5 iulie, peste 500.000 de vizualizări pe Facebook și peste 300.000 de vizualizări pe YouTube.

Video – https://www.youtube.com/watch?v=BPYWNeoDpAU&feature=emb_title

Visits: 37

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *