Tim Drone

Bun pentru covid? Acest tratament pentru inhalat folosește beta interferon

Și anume unul care scade cu 79% posibilitatea de a dezvolta forme severe și dublează șansele de recuperare. El presupune un tratament pentru inhalat, care  folosește beta interferon. O proteină naturală care este implicată în răspunsul organismului la viruși. Studiul realizat în acest sens de Universitatea din Southampton pe 101 pacienți concluzionează că pacienții tratați cu acest medicament au 79% mai puține șanse de a dezvolta forme severe ale bolii decât cei care au primit un placebo. Pacienții tratați cu SNG001

 au șanse de două ori mai mari să se recupereze, în comparație cu cei care au primit un placebo.

Un „important pas înainte”

Trei dintre pacienții (6%) tratați cu placebo au murit, în timp ce nu au existat decese printre cei care au fost tratați cu SNG001. Studiul a fost realizat pe un eșantion relativ mic de pacienți și nu a fost revizuit de un comitet de lectură, dar ar putea revoluționa modul în care este tratat virusul. Richard Marsden, șeful companiei Synairgen, spune că ar putea fi un „important pas înainte”, potrivit globenewswire.com.

Prof. Stephen Holgate, co-fondator al Synairgen, a declarat că acest tratament „restabilește capacitatea plămânilor de a neutraliza virusul sau orice mutație a virusului sau co-infecție cu un alt virus respirator, cum ar fi gripa sau VSR (un virus respirator comun), așa cum s-ar putea întâmpla la iarnă, dacă virusul reapare”. „Rezultatele confirmă convingerea noastră că interferonul beta (…) are un potențial enorm ca tratament  pentru a restabili răspunsul imun al plămânilor, îmbunătățirea protecției, accelerarea recuperării și combaterea impactului virusului SARS -CoV-2, a declarat și Tom Wilkinson, profesor de medicină respiratorie la Universitatea din Southampton, cel care, de altfel, a și condus studiul.

Visits: 27

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *