Tim Drone

În ce STARE intră oamenii care au de-a face cu o pandemie

“Astfel, apar emoții puternice și intense care trec cu vedere și șterg complet orice argument rațional”, a explicat David B. Abrams, profesori de științe sociale și comportamentale la New York University. În astfel de situații excepționale precum o pandemie, oamenii intră într-o stare psihologică de „luptă sau fugi” („fight or flight”), iar pentru unele persoane noțiunea de „luptă” este direcționată spre ordonanțele emise de autoritățile guvernamentale, precum purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Fiecare individ dezvoltă motive foarte complicate

„În astfel de momente, oamenii devin foarte vigilenți și super sensibili la orice amenințare. Pe deasupra, mai avem de-a face și cu toate schimbările de ultim moment cu privire la acest virus. Astfel, fiecare individ dezvoltă motive foarte complicate pentru comportamentul său”, a mai adăugat Abrams, potrivit Huff Post.

De exemplu, potrivit psihologilor, dacă dacă încerci să convingi pe cineva care respectă știința, dar este derutat de diversele mesaje privind pandemia, ar fi de ajutor dacă ai argumenta că țările care au impus purtarea obligatorie a măștii au redus răspândirea virusului…

Visits: 16

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *