Tim Drone

Toți românii cu telefoane Android trebuie să șteargă de urgență această aplicație. Care este motivul

Deoarece în ziua de astăzi există numeroase aplicații pe care lumea le descarcă fără nici o grijă, există și aplicații mai puțin sigure. În general acestea sunt făcute cu scopul de a fura informații și a le folosi pentru a produce bani. Așadar, experții au făcut un anunț cu privire la o aplicație foarte periculoasă, care trebuie ștearsă neapărat din telefonul dumneavoastră.

Dacă aveți telefon Android trebuie să ștergeți această aplicație

Dacă utilizați un smartphone cu Android, atunci este nevoie să aveți grijă la aplicația numită Welcome Chat. Potrivit cercetărilor de la ESET, această aplicație vă poate spiona și chiar fura datele personale, precum: fotografii, mesaje text, mesaje vocale, lista de contact. Aplicația numită Welcome Chat, conține programe malware periculoase, de tip BadPatch, au anunțat experții pentru Mirror. Aplicația este promovată ca fiind un site sigur, dar nimic nu este adevărat.

„În ceea ce privește afirmația „ sigură ”, nimic nu este mai departe de adevăr”, a spus Lukas Stefanko, pentru sursa citată de mai sus.

Toți românii cu telefoane Android trebuie să șteargă de urgență această aplicație. Care este motivul

Toți românii cu telefoane Android trebuie să șteargă de urgență această aplicație. Care este motivul

Cum funcționează aplicația?

Dacă încercați să descărcați aplicația, aceasta vă va solicita să permiteți trimiterea și vizualizarea mesajelor text, înregistrarea audio, accesul la fișiere și la locația dispozitivului, ceea ce este normal pentru o aplicație de acest gen, însă conține și altfel de programe care vă spionează intimitatea. Dacă acordați aceste permisiuni, aplicația Welcome Chat poate efectua o serie de acțiuni rău intenționate, inclusiv citirea mesajelor. De asemenea, cercetătorii au sfătuit oamenii să nu descarce nici o aplicație din afara magazinului Google Play, pentru că nu sunt verificate și securizate.

„O astfel de listă extinsă de permisiuni intruzive ar putea face ca victimele să fie suspecte, dar fiind vorba de o aplicație de mesagerie, este firesc să fie necesare pentru ca aplicația să ofere funcționalitatea promisă”, a explicat Lukas Steanko.

Visits: 14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *