Tim Drone

Capitala, ”focar” de amenzi: lista noilor restricțiilor care te-ar putea costa scump în București

Având în vedere numărul de cazuri noi de coronavirus din București, era doar o chestiune de timp până la aplicarea de noi restricții, cel puțin în centrul Capitalei.

Centrul Vechi din București nu a fost niciodată foarte ieftin, dar s-ar putea să devin semnificativ mai scump dacă iei în vedere amenzile pe care le-ai putea primi, dacă nu respecți o serie stufoasă de restricții. Nu de alta, dar Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) a decis, luni, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi al Capitalei, în pieţe, târguri, staţii STB şi CFR, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti. Decizia CMSU se aplică de marți.

Din această dimineață, noile restricții vor intra în vigoare și nerespectarea lor se reflectă în amenzi. „S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, a spus purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Când vine vorba de evenimente sau spectacole, fie ele și în aer liber, organizatorii au obligativitatea de a pune la dispoziția publicului măști de protecție. De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente, la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

În cazul în care consideri că această decizie radicală nu a fost votată de foarte mulți oameni, te înșeli. A fost luată cu unanimitate de voturi.

Visits: 16

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *