Tim Drone

În care țară vei fi obligat să PORȚI cip dacă o vizitezi

Începând cu 11 august, un microcip GPS va fi oferit celor care sosesc în Singapore, indiferent dacă sunt turiști, rezidenți sau cetățeni, potrivit The Telegraph. Scopul este de a se asigura că respectă măsurile de prevenție. Același lucru se întâmplă în cazul în care normele de carantină nu sunt respectate. Persoanele care părăsesc locuința înainte de sfârșitul perioadei de 14 zile riscă o amendă de aproximativ de 6.000 de euro și 6 luni de închisoare. Dacă infracțiunea provine de la un străin, autoritățile își rezervă dreptul de a aplica „acțiuni administrative” cum ar fi revocarea vizei de turist sau de serviciu.

Atitudine similară

Orașul-stat nu este primul care implementează o astfel de strategie. În martie, Hong Kong a impus purtarea unei brățări electronice celor care sosesc pe teritoriul său, după cum notează și SBSNews. Coreea de Sud a avut o atitudine similară, folosind o brățara conectată la o aplicație pentru smatphone.

Criticile au apărut cu privire la un posibil furt sau înregistrare de date cu caracter personal. Autoritățile din Singapore asigură că nu există niciun risc și că dispozitivul nu poate înregistra video sau audio. Datele accesate de dispozitiv sunt protejate prin criptare. Scopul proiectului este de a evita o creștere a numărului de cazuri în condițiile în care traficul aerian se reia treptat, precum și activitatea economică a țării.

În mai a.c., premierul Israelului şi-a luat prin surprindere compatrioţii propunând o măsură considerată destul de controversată, şi anume implantarea de cipuri sub pielea copiilor pentru a-i „ajuta” să respecte măsura de distanţare socială la şcoală. „Vreau să fie implantat la copii, să fie echipat cu un senzor care să declanşeze alarma când cineva se apropie, la fel ca în cazul maşinilor”, a declarat Netanyahu în luna mai, precizând că a vorbit deja cu experţi în tehnologie despre acest lucru.

Visits: 103

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *