Tim Drone

Turcan: Anunţul DIICOT în cazul „10 august“ – just. Adevărul trebuie să iasă la iveală şi vinovaţii pedepsiţi

Prim-vicepreşedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, afirmă că decizia DIICOT privind redeschiderea anchetei în dosarul „10 august” este una justă, punctând că „adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovaţii pedepsiţi”.

Raluca Turcan

„Ştiu că decizia iniţială a procurorului DIICOT, care a instrumentat dosarul ’10 august’, de clasare a unora dintre acuzaţiile împotriva şefilor Jandarmeriei a nemulţumit foarte mulţi români. Pe bună dreptate – spun acest lucru la nivel uman, nu ca om politic! Ce demonstrează decizia de azi? Foarte simplu: să laşi instituţiile din justiţie să se autoregleze reprezintă soluţia corectă. Anunţul de astăzi al DIICOT în cazul ’10 august’ este unul just! Adevărul trebuie să iasă la iveală, iar vinovaţii trebuie pedepsiţi!”, a scris, marţi, Turcan pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ea subliniază că dosarul „10 august” nu trebuie să aibă aceeaşi soartă ca cel al Mineriadei sau al Revoluţiei.

„Acesta este motivul pentru care Guvernul PNL a dispus luarea măsurilor pentru care am declasificat raportul privind evenimentele de atunci, în condiţiile în care Liviu Dragnea – Carmen Dan au încercat muşamalizarea! Avem încredere în instituţii, avem încredere în justiţie!”, a completat Turcan.

Procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial marţi soluţia de clasare a dosarului ”10 august” şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Giorgiana Hosu a decis redeschiderea urmăririi penale faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Visits: 30

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *