Tim Drone

Acest anticorp e PRODUS în cantități industriale

American National Institutes of Health (NIH) a anunțat marți, 4 august, începerea unor studii clinice la scară largă pentru testarea unui medicament conceput special pentru tratarea Covid-19. Este chiar în legătură cu anticorpul descoperit la pacient. Acest anticorp a fost apoi dezvoltat sintetic pentru a fi produs în cantități industriale de către laboratoarele americane de cercetare Lilly, potrivit Le Figaro. Procesul de fază 3 (ultima fază) va începe prin recrutarea a 300 de voluntari din toată lumea, pacienți internați, dar cu simptome ușoare sau moderate.

Jumătate vor primi medicamentul (prin injecție), cealaltă jumătate un placebo, pentru a descoperi eficacitatea reală a tratamentului. Tuturor li se va administra și tratamentul standard împotriva Covid-19.

O altă opțiune de tratament

Un alt grup al studiului clinic va testa anticorpi sintetici în ambulatoriu. Remdesivir și dexametazona au fost deja aprobate. Pentru persoanele care sunt deja bolnave, au fost aprobate două tratamente, remdesivir și dexametazonă, conform smartradio.ro. O altă opțiune de tratament, care este în curs de evaluare în prezent, este de a injecta anticorpi luați de la persoane care au fost deja infectate, dar s-au recuperat, ceea ce se numește plasmă convalescentă. Această opțiune, nu este însă posibilă la scară largă, ceea ce explică nevoia de a dezvolta anticorpi sintetici, numiți anticorpi monoclonali.

Anticorpii sunt proteine ​​pe care sistemul imunitar le crează pentru a se atașa de virușii invadatori și a îi împiedica să intre în celulele corpului uman. Vaccinurile au rolul de a declanșa producția acestor anticorpi într-o manieră preventivă, conform mai multor metode testate în întreaga lume.

Visits: 44

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *