Tim Drone

Mesaj de ultimă oră de la Administrația Prezidențială! Motivul pentru care președintele Iohannis își cere scuze

Președintele Klaus Iohannis și-a cerut scuze public, printr-un comunicat de presă. Mesajul transmis de către Administrația Prezidențială joi seara, 6 august, vorbește despre o eroare a informațiilor oferite de președinte în urmă cu o zi. La conferința de presă susținută miercuri, președintele României anunța modul în care vor începe școlile din septembrie.

Președintele, informat greșit, își cere scuze printr-un mesaj de ultimă oră

Administrația Prezidențială a transmis joi un comunicat privind conferința de presă a lui Klaus Iohannis de miercuri. Astfel, președintele își cere scuze public pentru informațiile greșite furnizate cetățenilor. Totuși, mesajul din partea lui Klaus Iohannis anunță că Ministerul Sănătății se face responsabil de eroare.

Problema sesizată de mulți presupunea o eroare a formulei de calcul. Aceasta din urmă stabilea cele trei scenarii care vizează desfășurarea orelor în învățământul preuniversitar, începând din data de 14 septembrie.

„În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, a anunțat Administrația Prezidențială, potrivit digi24.ro.

Ministerul Sănătății, responsabil pentru informațiile eronate Foto - Inquam

Ministerul Sănătății, responsabil pentru informațiile eronate
Foto – Inquam

Care este formula corectă de calcul

Totuși, comunicatul Administrației Prezidențiale explică informația care trebuie să ajungă la cetățeni. Se pare că formula de calcul presupune:

„criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala”.

Președintele transmitea în conferința de presă de miercuri, că „media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile” este luată în calcul pentru aplicarea scenariilor verde, galben sau roșu.

„Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății. Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, precizează Administrația Prezidențială.

Visits: 24

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *