Tim Drone

Descoperire fabuloasă la granițele României. Nu le-a venit să creadă când le-au găsit

Descoperire uluitoare la granițele României. Arheologii au găsit patru morminte vechi de 8.000 de ani în care se aflau scheletele unor oameni. Dezvăluirea a avut loc în districtul Slatina al Sofiei, capitala Bulgariei. Acestea nu sunt primele astfel de morminte descoperite. Anul trecut au fost găsite alte două, scrie Descopera.ro, care citează The History Blog.

Descoperire arheologică fabuloasă la granițele României

Mormintele datează din perioada Neoliticului Timpuriu, iar descoperirea a fost făcută din întâmplare. Mai exact, mormintele au fost relevate în timpul unor lucrări arheologice preventive pentru un proiect imobiliar. Chiar și în aceste condiții, zona în care se află situl arheologic este supravegheată de mai bine de trei decenii de oamenii de știință, însă descoperirile au fost făcute abia acum.

Au fost găsite, însă, mai multe obiecte în respectiva zonă care indică faptul că acolo a existat o așezae străveche. Printre artefactele recuperate se găsesc: o serie de vase de ceramică, greutăți pentru războiul de țesut, un fus și o serie de rămășițe care sugerează că acolo a existat o așezare care a fost locuită pentru cinci secole, cel mai probabil între mileniile șapte și șase înaintea erei noastre.

Descoperire fabuloasă la granițele României. Nu le-a venit să creadă când le-au găsit

Descoperire fabuloasă la granițele României. Nu le-a venit să creadă când le-au găsit

Cum erau așezate cele patru persoane descoperite

Excavațiile arheologilor au dezvăluit un mormânt dublu în care se aflau osemintele unui bărbat și ale unui copil, care par să dateze de la începutul mileniului al șaselea înainte de Hristos. De asemena au mai fost scoase la iveală rămășițele unei femei întinse pe burtă și ale unui bărbat ce a fost așezat într-o poziție neobișnuită. Indiciul pe care specialiștii l-au remarcat a fost că unul din brațele respectivului bărbat a rămas sub corp.

Cercetătorii de la Academia Bulgară vor studia rămășițele celor patru oameni descoperiți. Oamenii de știință vor încerca să afle dacă între ei au existat legături de rudenie.

Visits: 38

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *