Tim Drone

Cazul Caracal revine în centrul atenției: s-a deschis al doilea dosar. Cine e principalul acuzat

S-a deschis un nou dosar de cercetare penală în cazul Caracal. Vizate sunt autoritățile, printre care polițiștii și procurorii care au investigat dispariția Alexandrei Măceșanu, în ziua în care fata a sunat la 112. Unul dintre pionii importanți ai acestui dosar ar putea fi chiar comisarul-șef Nicolae Alexe cel care a coordonat acțiunea din ziua dispariției adolescentei. Dosarul se află pe masa magistraților Secției Speciale, potrivit Libertatea.

Al doilea dosar penal deschis în cazul Caracal

Cazul Caracal revine în centrul atenției cu dezvăluiri care ar au dus la apariția unui nou dosar penal. Comisarul-șef Nicolae Alexe a fost cel care a coordonat acțiunea din ziua dispariției Alexandrei Măceșanu. Însă în loc să organizeze operațiunile de căutare, acesta a apelat mai întâi la interlopi să o găsească pe adolescentă, în condițiile în care el ajunsese la Caracal abia după șapte ore.

Potrivit ziarului Libertatea, atunci când Alexe a primit descrierea mașinii lui Gheorghe Dincă, liderul unei importante grupări din Olt pe numele său, Remus Rădoi, zis ”Codiță”, i-a îndrumat greșit pe polițiști, și le-a spus că fata ar putea să fie răpită de un clan rival, Oacă.

”Mai multe echipaje s-au dus aiurea, peste clanul Oacă, astfel încât căutarea a fost întârziată”, a explicat unul dintre investigatorii cazului, conform sursei citate.

Cazul Caracal revine în centrul atenției: s-a deschis al doilea dosar. Cine e principalul acuzat

Cazul Caracal revine în centrul atenției: s-a deschis al doilea dosar. Cine e principalul acuzat

Calificativ ”foarte bine” pentru Alexe în operațiunea de căutare a Alexandrei

Nicolae Alexe a primit din partea unor șefi din poliție, comisarul șef Cristian Voiculescu și comisarul șef Daniel Rădulescu, calificativul ”foarte bine” pentru perioada 14 aprilie 2019 – 26 iulie 2019. Pe 25 iulie 2019, Alexandra Măceșanu a sunat la 112 pentru a dezvălui că a fost răpită și violată, ceea ce înseamnă că Nicolae Alexe a fost acoperit de nota dată de superiorii săi, pentru acțiunea de găsire a adolescentei.

Cel care a întocmit raportul de evaluare favorabil a fost comisarul șef Cristian Voiculescu, fost şef al IPJ Olt, susțin surse din poliție. Tot el a fost cel care l-a desemnat pe Alexe înlocuitor la comanda IPJ Olt în perioada 13 – 26 iulie 2019, cât timp el s-a aflat în concediu de odihnă.

”Comisarul şef Voiculescu ştia că n-are nimic de pierdut dacă îi dă «foarte bine» lui Alexe, pentru că el urma să se pensioneze şi nu mai putea primi niciun fel de sancţiune”, au explicat oamenii din poliţie.

Voiculescu a ieșit la pensie la începutul acestui an, după 25 de ani de activitate.

După ce a fost întocmit raportul de evaluare, a fost trimis de la IPJ Olt la IGPR, spre a fi aprobat. Cel care l-a semnat a fost cms-şef Viorel Daniel Rădulescu, care era împuternicit în funcția de adjunct al Inspectoratului General al Poliției Române.

”Comisarul şef Rădulescu a semnat, cum se spune, ca primarul. Nu s-a uitat să vadă nici despre cine şi nici despre ce e vorba în acel raport de evaluare”, susţin sursele din poliţie.

Raportul de activitate notat cu calificativul ”foarte bine”, l-a ajutat pe Nicolae Alexe să revină în poliție. El a fost destituit, prin dispoziția șefului IGPR, în februarie 2020. În luna martie, el a aflat că a fost notat cu ”foarte bine” și pentru perioada în care ar fi trebuit să coordoneze ca la carte căutarea și, eventual, găsirea Alexandrei. Magistrații au fost impresionați de acet calificativ, iar printr-o hotărâre din data 22 iulie 2020 au suspendat decizia de destituire a cms-șef Alexe din poliție.

Cazul Caracal este acum împărțit în două dosare: unul în care sunt achetați Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu pentru dispariția celor două fete, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, dosar instrumentat de DIICOT; iar al doilea dosar este instrumentat de Secția Specială pentru investigarea magistraților, și se referă la activitatea autorităților, procurori și polițiști care au acționat în ziua apelului la 112, efectuat de Alexandra Măceșanu. Dosarul se află în faza de cercetare penală.

Cazul Caracal revine în centrul atenției: s-a deschis al doilea dosar. Cine e principalul acuzat

Cazul Caracal revine în centrul atenției: s-a deschis al doilea dosar. Cine e principalul acuzat

Visits: 25

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *