Tim Drone

Orban: Săptămâna viitoare vom adopta rectificarea. Să existe fundamentări solide pentru orice solicitare de bani

Premierul Ludovic Orban a anunţat că săptămâna viitoare Guvernul va aproba rectificarea bugetară şi le-a cerut miniştrilor să vină cu fundamentări „foarte solide” pentru orice solicitare de bani.

„Noi finalizăm săptămâna aceasta evaluările şi săptămâna viitoare vom adopta ordonanţa de urgenţă privind rectificarea. Aş vrea ca până sâmbătă să vă reevaluaţi extrem de serios solicitările, pentru că vreau să existe fundamentări foarte solide pentru orice solicitare de bani. Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia românească, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban şi, mai ales, să alocăm resursele către proiectele importante, către investiţii, către proiecte care, într-adevăr, au ca şi efect îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale concetăţenilor noştri şi, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară”, a declarat Ludovic Orban, vineri, în cadrul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

Premierul a adăugat că, luni, va avea loc şi o discuţie cu ordonatorii principali de credite.

„Încă o dată, analizaţi cu foarte mare seriozitate! Oricum, împreună cu domnul ministru Cîţu, luni, acolo unde există, să spun, puncte de vedere diferite, vom face o discuţie cu fiecare ordonator principal de credite, astfel încât să stabilim clar forma finală a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat”, a mai spus Orban.

Visits: 27

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *