Tim Drone

Turcan: Contractul pentru 250.000 de tablete destinate elevilor ar putea fi semnat până la sfârşitul lunii august

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, vineri, că până la sfârşitul lunii august va fi semnat contractul pentru achiziţia a 250.000 de tablete, care vor ajunge la elevii din medii defavorizate.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut o achiziţie de tablete prin ONAC în număr de 250.000. Contractul ar putea fi semnat la finalul lunii august, iar tabletele să fie livrate până pe 10 septembrie. Aceştia sunt termenii din caietul de sarcini”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan la Iaşi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea şi-a exprimat speranţa să nu fie depuse contestaţii şi astfel tabletele să ajungă la timp în şcoli.

„Dacă nu se depun contestaţii, atunci aceste 250.000 de tablete vor fi distribuite în şcoli până pe 10 septembrie, evident cu prioritate în zonele vulnerabile, unde sunt copii din familii defavorizate. Eu sper să nu se depună contestaţii şi că această hârjoneală permanentă în materie de achiziţii publice care a marcat negativ multe proiecte de investiţii, să nu se realizeze şi în materie de achiziţii de tablete, atât de necesare în acest context”, a spus Turcan, scrie Agerpres.

Ea a mai anunţat că, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a identificat o sursă de finanţare pentru achiziţia a încă 200.000 de tablete care ar putea fi cumpărate de autorităţile locale şi decontate de acest minister, astfel încât să poată fi folosite la începutul anului şcolar.

„Mai există, de asemenea, 70.000 de laptopuri cumpărate pentru licee şi peste 1.500 de centre de predare digitală dezvoltat în parteneriat cu guvernul Japoniei”, a precizat vicepremierul Raluca Turcan

Visits: 28

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *