Tim Drone

Cristiano Ronaldo va fi antrenat de o legendă a lui AC Milan

După surpriza de proporții generată de eliminarea echipei Juventus din optimile Ligii Campionilor de către mult mai slab cotata Olimpique Lyon, conducerea clubului l-a demis de urgență pe antrenorul torinezilor, Maurizio Sarri.

La câteva ore după ce a renunțat la antrenor, clubul Juventus Torino a anunţat că noul antrenor al echipei este Andrea Pirlo, o adevărată legendă a italienilor de la AC Milan, unde a evoluat peste un deceniu.

Pirlo a semnat un contract pe doi ani cu Juventus, valabil până la 30 iunie 2022.

Andrea Pirlo se afla de la sfârşitul lunii trecute la conducerea echipei under 23 a clubului Juventus.

Pirlo, în vârstă de 41 de ani, a petrecut patru sezoane la Juventus, echipă alături de care a câştigat de patru ori campionatul Italiei, Cupa Italiei şi de două ori Supercupa Italiei.

Clubul Juventus Torino, campioana Italiei, l-a demis sâmbătă pe antrenorul Maurizio Sarri, a doua zi după eliminarea din optimile Ligii Campionilor de către Olimpique Lyon, transmite EFE.

Juventus a postat un comunicat în care anunţă destituirea lui Maurizio Sarri din postul de antrenor, dar îi mulţumeşte pentru că a scris o nouă pagină de istorie în sezonul trecut, în care ”Bătrâna Doamnă” a câştigat al nouălea titlu consecutiv.

Sarri a venit la Juventus în vara anului 2019, când l-a înlocuit pe Massimiliano Allegri, cvintuplu campion cu ”bianconeri”, cvadruplu campion al Cupei Italiei, şi a semnat un contract până în iunie 2022. Deşi a câştigat titlul, Juve a pierdut atât Supercupa Italiei cât şi Cupa Italiei, în iunie, după lovituri de departajare în faţa lui Napoli.

Eliminarea din Liga Campionilor, pe care Juventus nu a mai câştigat-oi din 1996, a fost însă decisivă pentru debarcarea lui Sarri.

Olympique Lyon s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor datorită golului în deplasare, câştigând acasă cu 1-0 în meci retur şi pierzând cu 1-2 manşa secundă, scrie stiripesurse.ro.

Visits: 23

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *