Tim Drone

ANUNȚUL pe care îl va face Polonia în scurt timp

Iată că acum a apărut un comunicat potrivit căruia guvernul polonez vrea să adopte un nou program de energie nucleară chiar în acest trimestru. Acesta încearcă să accelereze implementarea acestui tip de energie în Polonia, relatează Warsaw Voice. „Nevoia amendării programului derivă din necesitatea accelerării acţiunilor legate de implementarea energiei nucleare în Polonia“, se arată într-un comunicat guvernamental polonez. Conform noului program, Polonia vrea să construiască capacitate nucleară de 6-9 GW. În acest sens, un anunț mai aprofundat va fi făcut în scurt timp. 

Aproximativ 20% din mixul energetic al Poloniei

În iunie anul acesta apărea și informația potrivit căreia construcţia primei centrale nucleare a Poloniei e de aşteptat să înceapă în 2026. Iar primul reactor al acesteia ar urma să devină operaţional în 2033, după cum a anunțat în iunie ministrul polonez pentru climat Michal Kurtyka, potrivit Polskie Radio. Oficialul polonez a adăugat că Polonia construieşte un sistem energetic cu emisii zero, în cadrul căruia energia nucleară va juca un rol important. În iunie anul trecut, Polonia a semnat un memorandum de înţelegere cu Statele Ynite pentru cooperare în domeniul energiei nucleare.

Piotr Naimski, reprezentant al guvernului pentru infrastructură energetică strategică, declara anul trecut că energia nucleară va reprezenta aproximativ 20% din mixul energetic al Poloniei până în anul 2045. Potrivit acestuia, planurile prevăd construirea mai multor centrale nucleare în Polonia.

Visits: 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *