Tim Drone

Schimbarea la ANAF pe care ți-ai dorit-o întotdeauna: de ce nu vei mai merge la sediu

Cu un pic de noroc, operațiunile ANAF se vor digitaliza din ce în ce mai mult. Un pas major în acest sens a fost implementat de curând în ceea ce privește SPV.

În teorie, ca o persoană fizică să-și facă un cont în Spațiul Privat Virtual al ANAF, era nevoită să se deplaseze până la cel mai apropiat sediu al instituției. De acum înainte, toate verificările necesare pot fi efectuate prin intermediul unui mecanism de identificare vizuală online. Cu alte cuvinte, trebuie să participi la o videoconferință, după ce te programezi pe internet. Oricare ar fi însă procedura, cel mai important detaliu este că nu mai ieși din casă și nu mai trebuie să stai la coadă la ANAF.

Identificarea persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în SPV poate fi efectuată de la distanță și prin intermediul unei sesiuni video. De aici vine și denumirea de identificare vizuală online.

Ca să profiți de noul serviciu de identificare vizuală online, este necesar ca persoanele fizice să se programeze online prin intermediul aplicației dedicate, disponibilă pe site-ul www.anaf.ro. Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile, se arată în comunicat ANAF prin care a fost anunțat noua opțiune.

După ce te-ai programat, vei primi un email cu toate detaliile pe care trebuie să le ai în vedere pentru procesul de identificare. Lista mesajul cu pricina include următoarele date:

a) instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula;

b) comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare.

c) comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV;

d) reguli de conduită.

Dacă nu era evident, în timpul interacțiunii online cu persoana de la ANAF, vei primi întrebări referitoare la informații pe care le vei putea ști doar tu și autoritățile române. Dacă nu răspunzi corect, cererea îți este respinsă.

Visits: 18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *