Tim Drone

Categoriile de persoane care sunt exceptate de la testul PCR pentru Covid-19 la intrarea în Serbia

Totuși, sunt și excepţii de la această regulă, iar din acestea se numără şoferii autovehiculelor de transport marfă și copiii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ.

„Autorităţile de frontieră din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara că, în scopul prevenirii extinderii bolilor contagioase în statul vecin, cetăţenii străini care vin în Republica Serbia din: Republica Macedonia de Nord, Bulgaria, România, Croaţia, pot intra pe teritoriul Sebiei, dacă au un test PCR negativ SARS COV2, nu mai vechi de 48 de ore”, precizează un comunicat transmis AGERPRES de către reprezentanţii ITPF Timişoara.

Măsurile nu se aplică şi cetăţenilor sârbi care vin din ţările menţionate.

De la această măsură sunt exceptate şi următoarele categorii de persoane:

– şoferii autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internaţional de marfă, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei.

– echipajul aeronavelor a căror destinaţie finală este Republica Serbia, personalul şi pasagerii care tranzitează aeroporturile internaţionale din Republica Serbia;

– personalul misiunilor diplomatice şi consulare străine;

– copii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ;

– cei care au primit rezidenţă temporară sau rezedinţă temporară în Serbia, se mai precizează în informarea ITPF Timişoara.

Cetăţenii străini care sosesc în Serbia din mai multe ţări vecine, respectiv România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus, au anunţat vineri autorităţile de la Belgrad, a transmis agenţia DPA.

Măsura a intrat în vigoare sâmbătă. Testul, care va trebui să fie un test PCR, trebuie să fie efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte, a declarat epidemiologul şef sârb Darija Kisic Tepavcevic.

Intrările în Serbia dinspre Ungaria, Bosnia şi Kosovo rămân nerestricţionate.

Visits: 56

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *