Tim Drone

Prognoza meteo weekend. Cum va fi vremea duminică, 16 august 2020

Pentru ziua de duminică, 16 august, valorile termice sunt normale pentru o astfel de perioadă, iar vremea este în general frumoasă, urmate de unele înnorări. Meteorologii au emis însă un cod galben pentru 15 județe. În București cerul este variabil și există șanse de precipitații.

Prognoza meteo pentru 16 august 2020

În acest weekend temperaturile medii ale aerului sunt mai ușor ridicate față de perioada acestui interval, în special în regiunile sudice, estice și nord-vestice. Astăzi vom avea parte de ploi cu caracter torențial, iar la izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. De astfel, există și condiții de grindină. Valorile termice vor fi într-o scădere ușoară, astfel încât acestea se vor încadra între 23 și 31 de grade celsius, iar cele minime sunt între 11 și 20 de grade.

În Capitală valorile termice se află și ele în scădere față de intervalul anterior. Temperaturile maxime vor ajunge până la 30 de grade, iar cele minime se vor încadra între 16 și 18 grade. Vântul suflă slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Cerul este variabil, cu unele înnorări și condiții de ploi de scurtă durată.

Prognoza meteo weekend. Cum va fi vremea duminică, 16 august 2020

Prognoza meteo weekend. Cum va fi vremea duminică, 16 august 2020

ANM a emis o avertizare cod Galben

Meteorologii au emis duminică dimineață un cod galben de ploi torențiale, vânt și grindină, valabil pentru 15 județe. În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și local în Transilvania, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. De asemenea, cantitățile de apă depășesc 20-25 l/mp și izolat 40-250 l/mp. Codul galben a intrat în vigoare de la ora 10:00 până la ora 23:00.

Totodată, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării, în special în zonele de munte. Codul galben vizează următoarele județe: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Visits: 21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *