Tim Drone

Ciolacu anunță că PSD are deja pregătită propunerea de prim-ministru. Moțiunea se depune luni

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat duminică seară, la lansarea candidaţiilor PSD la primăriile din Capitală, că luni PSD va depune la Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iar aceasta urmează să fie citită săptămână viitoare în plen, iar apoi va fi stabilită data votului, transmite stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu

“Mâine PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament şi în cursul săptămânii vitoare va avea loc şi citirea moţiunii urmând să programăm votul”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a spus că social-democraţii vor merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier, care a fost deja stabilită, dar nu a dorit să o dezvăluie.

El a fost întrebat de ce PSD nu a venit cu această moţiune de cenzură mai devreme.

„Când se depune o moţiune de cenzură este o decizie internă a PSD pe care am luat-o conform statutului cu colegii mei din ţară. Nu are nicio legătură depunerea moţiunii cu congresul şi cu alte lucruri”, a afirmat Ciolacu.

El a reluat afirmaţia conform căreia se bazează la moţiunea de cenzură pe 250 de voturi.

Întrebat cu ce propunere de premier va merge la Palatul Cotroceni dacă această moţiune de cenzură va trece, Ciolacu a răspuns: “PSD este iniţiatorul moţiunii de cenzură şi categoric va veni şi cu o propunere de prim-ministru. Avem o decizie în ceea ce priveşte un nume de prim-ministru. Nu îl pot spune”.

Liderul PSD a subliniat însă că decizia de desemnare a unui premier îi revine preşedintelui Klaus Iohannis.

Ciolacu a mai fost întrebat dacă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, ar putea fi o propunere de premier: “Aş fi onorat ca domnul Raed Arafat să accepte, dar nu este cazul. Cred că menirea dânsului, cel puţin în lupta cu pandemia, este cu totul alta în acest moment”, a răspuns preşedintele PSD.

Visits: 20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *