Tim Drone

Când va fi citită moţiunea de cenzură introdusă de PSD

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, în şedinţă online, solicitarea preşedintelui acestui for legislativ, Marcel Ciolacu, privind convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 20 – 31 august. Potrivit programului aprobat de Biroul permanent, joi, de la ora 12,00, va fi citită moţiunea de cenzură introdusă de PSD şi vor avea loc şedinţe ale comisiilor de specialitate.

În urmă cu două zile, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a depus la Parlament moțiunea de cenzură prin care vrea să demită Cabinetul Orban, potrivit europafm.ro. Intitulată ”Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, moțiunea a fost semnată de 205 parlamentari. Ciolacu a mai spus că negociază cu toate partidele parlamentare, mai puțin PNL și PMP.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, a declarat Marcel Ciolacu. Premierul Ludovic Orban a catalogat demersul PSD ca fiind un ”act iresponsabil”.

Are nevoie de 233 de voturi

PSD susține, printre altele, că reprezentanții Cabinetului Orban și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia.

„Chermezele PNL în vremea pandemiei. Au spus că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare în clădirea guvernului sau dând petreceri în restaurante cu zeci de invitați și interlopi”, este un fragment extras din textul moțiunii. Social democrații se referă la poza apărută în spatiul public cu mai mulți membri din Guvern, alături de premierul Orban, care nu purtau masca și fumau într-un birou din Palatul Victoria.

PSD are nevoie de 233 de voturi pentru a trece moțiunea. Marcel Ciolacu susține că se bazează pe 250 de voturi.

Visits: 40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *