Tim Drone

Cea mai interesantă soluție pentru bolnavii critici, testată în SUA: face minuni în cazurile grave

Au trecut deja aproximativ 9 luni de la primele cazuri depistate de coronavirus, dar, în continuare, aflăm lucruri noi despre comportamentul bolii.

În ceea ce privește infecțiile cu noul coronavirus Covid-19, doctorii sunt disperați. Pe lângă gradul de oboseală al cadrelor medicale, acestea nu mai știu la ce instrumente să mai apeleze pentru a coborî, cât posibil, rata mortalității la pacienții aflați în stare gravă.

Dincolo de transferul de plasmă sau de tratamentele cu Remdesevir, un grup de medicii de la un spital din New York a identificat un alt truc menit să prelungească viața și să le stabilizeze starea de sănătate a bolnavilor de Covid-19 în stare gravă.

Respectivul grup de medici din Statele Unite ale Americii a descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate salva pacienţii critici cu Covid. Până la această oră, medicii au aplicat metoda doar pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare, iar de fiecare dată, rezultatele experimentului au fost trecute la victorii.

Aceasta este o poveste importantă de succes în lupta contra pandemiei și va fi interesant de urmărit modul în care soluția respectivă va migra de la o țară la alta și, de ce nu, cum va fi îmbunătățită. Mai mulţi medici de la un spital din New York au descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate duce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor aflaţi în stare critică.

Testul pe marginea acestei soluții a fost realizat în exact aceleași circumstanțe de fiecare dată. Medicii au aplicat metoda reducerii temperaturii corpului pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare. După 48 de ore în care temperatura lor a fost de numai 34,5 grade Celsius, toţi cei patru pacienți au avut un nivel ridicat de oxigen, iar doi au fost scoşi de pe aparate.

La nivel științific, soluția de inducere a hipotermiei facilitează pentru pacienți tranziția la o rată metabolică scăzută. Acest fapt va împiedică organismul să folosească multă energie, potrivit Mediafax și să o păstreze în lupta cu viusuul

Visits: 25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *