Tim Drone

Numărul de ore se va reduce în acest an școlar doar la clasa pregătitoare/ Ministrul Educației: Pentru restul elevilor, în anii următori

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi, că numărul de ore la clasa pregătitoare din anul școlar 2020-2021 se va reduce, iar pentru restul elevilor, reducerea numărului de ore se va realiza până în anul 2026.

„Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare. Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar. În curând, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru, le vom pune în dezbatere publică”, a afirmat Anisie, la Parlament.

În anul 2019, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care taie cu până la nouă numărul de ore de școală pe săptămână. Legea, care era în vigoare în prezent, trebuia să se aplice din 14 septembrie 2020. Guvernul a prorogat însă termenul de aplicare printr-o Ordonanță de urgență.

Prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului:

„Numărul de ore prevăzut la alin. (1), alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire, stabilit prin planurile-cadru, se aplică începând cu clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2020-2021.

Aplicarea prevederilor alin. (1) se va realiza pentru toate clasele până la începerea anului școlar 2025 – 2026.”

Visits: 29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *