Tim Drone

Decizia Bolt care vine la fix dacă te afli la mare în această perioadă

Bolt a decis să se extindă în România. Decizia ar putea veni la fix dacă te afli la mare în această perioadă și profiți de ultimele zile de vară.

Bolt e un nume care caută să se facă extrem de cunoscut în România. Compania estoniană, cunoscută anterior drept Taxify, a decis să se extindă și să-și ducă serviciile și dincolo de București.

Compania susține că a decis să-și extindă serviciul de închiriere de trotinete electrice în Constanța, după ce anterior a intrat în București și Cluj-Napoca.

Bolt se extinde în Constanța

Odată cu extinderea în Constanța, la malul mării, estonienii au ajuns la o flotă de aproximativ 1.000 de trotinete. În prezent, Bolt operează în prezent trotinete în 21 de orașe din Europa și se extinde în orașe noi în fiecare săptămână.

Recent, Bolt s-a întărit în fața rivalului Uber. Banca Europeană de Investiții tocmai ce a aprobat o linie de împrumut pentru Bolt de 56 de milioane de dolari. Înseamnă, în moneda europeană, cam 50 de milioane de euro. Compania din Estonia susține că se va folosi de acești bani pentru a-și dezvolta serviciile de ride hailing și livrări la domiciliu.

Adică exact acele domenii-cheie pe care și Uber le oferă în prezent și pare că le și domină.

Dar Bolt vine tare din spate grație acestei finanțări primite de la BEI. Compania se numără printre principalii competitori ai Uber în Europa și caută să mai slăbească din poziția dominantă pe care au dobândit-o americanii. Bolt a luat naștere în 2013, când se numea Taxify. În prezent, numără aproximativ 30 de milioane de utilizatori în Europa și Africa, regiunile în care e prezentă.

Bolt s-a înscris deja pe lista companiilor-unicorn, adică cele care au o valoare de piață de peste 1 miliard de dolari. Și se pregătește acum de o nouă rundă de finanțare, care-i va cimenta această poziție. Compania susține că a obținut profit în două treimi dintre piețele pe care activează.

Visits: 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *