Tim Drone

România, campioană detașată la accidente pe șosea în UE. Cum arată clasamentul

Potrivit statisticilor oficiale, bazate pe numărul de accidente produse în 2019, s-a constatat că România are cele mai periculoase șosele din Europa. Chiar dacă a înregistrat o scădere importantă în ultimii 10 ani, încă se află la mare distanță de media de accidente din Uniunea Europeană.

România, campioană detașată la accidente pe șosea în UE

Tocmai de aceea, șoselele din România sunt considerate în continuare cele mai periculoase din Uniunea Europeană, după cum au arătat statisticile reactualizate de ACEA, asociația constructorilor de Automobile din Europa. Partea și mai proastă este că nici nu se prevăd șanse pentru îmbunătățirea situației.

Aceste date provin din statisticile Uniunii Europene, care au fost astfel aduse la zi cu situația din 2019. În acest sens, România are un nivel comparabil cu cel din 2018, când erau raportate 95 de persoane ucise la 1 milion de locuitori, fiind, fără îndoială, cel mai ridicat număr din Europa. Pe locul al doilea se află Bulgaria, cu 85 de decese din accidente, la 1 milion de locuitori, iar pe locul al treilea se află Polonia, cu 75 de decese.

România, campioană detașată la accidente pe șosea în UE

România, pe loc fruntaș la accidente pe șosea în UE

În 2010, în România se înregistrau aproximativ 120 de decese în accidente rutiere, într-un an, la 1 milion de locuitori, fiind urmată la acele vremuri de Grecia, cu peste 110 victime. Însă Grecia a reușit în acest interval să-și reducă bilanțurile tragice ale accidentelor cu aproape jumătate, la 64 de persoane ucise în accidente rutiere la 1 milion de locuitori. În plus, și media Uniunii Europene a scăzut în ultimii 10 ani la 48 de decese din accidente la 1 milion de locuitori, de la 63, câte se înregistrau în 2010.

În ziua de azi, problemele majore ale siguranței din trafic în România sunt generate de lipsa autostrăzilor și de nerespectarea regulilor de circulație de șoferi, mai ales cele referitoare la viteză și prioritate. La polul opus, cele mai sigure șosele din UE, cu cele mai puține accidente, au fost, în 2019 în Suedia, care a scăzut la 22 de victime, de la 28, și în Marea Britanie, cu 28 de decese, în scădere de la 30, conform informațiilor furnizate de profit.ro.

Visits: 20

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *