Tim Drone

Universitatea Cluj a legitimat un mijlocaș format la FC Porto

Clubul de fotbal Universitatea Cluj l-a legitimat, marţi, pe Sergio Ribeiro (24 de ani), mijlocaş format la FC Porto şi fost căpitan al echipei naţionale Under 19 a Portugaliei, informează site-ul oficial al grupării ardelene.

„Sergio Ribeiro este începând de astăzi jucătorul Universităţii. Considerat unul dintre tinerii cu potenţial din fotbalul lusitan, noul mijlocaş dreapta de la ”U” a evoluat la toate grupele de juniori ale naţionalei Portugaliei. A strâns 52 de selecţii şi nouă goluri, fiind căpitanul echipelor U19 şi U20 ale Portugaliei într-o generaţie cu Guedes (acum la Valencia), Gil Dias (Monaco) sau Renato Sanches (Bayern Munchen / Lille)”, se arată pe site-ul citat.

Mijlocaşul a ajuns la vârsta de 13 ani în academia campioanei Portugaliei, FC Porto. În 2015, acesta a debutat în fotbalul profesionist în Liga a II-a portugheză pentru formaţia secundă a celor de la FC Porto, fiind în acelaşi timp o prezenţă constantă în UEFA Youth League. În a doua divizie acesta a strâns 27 de meciuri şi două goluri. La finalul sezonului 2015-2016, Ribeiro a câştigat Liga a II-a cu FC Porto B.

După opt ani petrecuţi în curtea „alb-albaştrilor”, el a făcut pasul sub formă de împrumut către Vitoria Guimaraes pentru o scurtă perioadă. În 2017, noul jucător al Universităţii Cluj a ajuns la Oliveirense, echipă la care strâns 64 de prezenţe şi patru goluri în Liga a II-a, potrivit agerpres.ro.

Visits: 42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *