Tim Drone

Caracalul fierbe la un an de la dispariția Alexandrei și Luizei. Decizia judecătorilor în legătură cu ”interlopul-șef”

Cazul Caracal a șocat o țară întreagă, după ce două tinere au fost răpite, torturate și ucise de Gheorghe Dincă. În timp ce procesele Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu sunt în desfășurare, noi informații ies la lumină. Șeful unui clan interlop, bănuit de o legătură cu dispariția celor două fete, a fost luat de polițiști.

Motivul pentru care a fost reținut interlopul

UPDATE: Remus Rădoi a scăpat de arest! Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus ca Remus Rădoi să fie cercetat sub control judiciar, deoarece nu reprezintă un pericol public. Acesta este acuzat, alături de un alt complice, că ar fi adus statului un prejudiciu de peste 700.000 de lei.

Remus Rădoi este cel la care fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, ar fi apelat în data de 25 iulie pentru găsirea Alexandrei Măceșanu. Bărbatul, cunoscut drept Codiță, a ajuns acum pe mâna poliției. Rădoi a fost reținut de polițiști după ce au fost efectuate o serie de percheziții în județul Olt. Se pare că interlopul este vinovat de evaziune fiscală.

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au reținut, în urma cu o zi, doi bărbați. Unul dintre ei este în vârstă de 34 de ani, iar celălalt de 42 de ani, ambii din comuna Redea, județul Olt. Ambii sunt cercetați de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru fapte de evaziune fiscală. Se pare că Rădoi și partenerul său au folosit cu rea credință creditul unei societăți pentru a favoriza o alta.

Atât celebrul interlop din Caracal cât și celălalt bărbat sunt administratori ai unor firme de pază. Aceștia ar fi adus un prejudiciu în valoare de peste 700.000 de lei.

Remus Rădoi, reținut pentru evaziune fiscală

Remus Rădoi, reținut pentru evaziune fiscală

Care sunt acuzațiile aduse lui Remus Rădoi

Interlopul din Caracal este pus sub acuzație pentru mai multe fapte de evaziune fiscală. Astfel, potrivit autorităților, Remus Rădoi a declarat și înregistrat achiziții nereale în evidența contabilă, deducând TVA-ul în mod nelegal.

„În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale specializată în activități de pază și protecție, în perioada ianuarie 2016 – august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi asigurat declararea și înregistrarea în evidența contabilă de achiziții nereale, de la mai multe societăți furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei.

De asemenea, în perioada 2018 – 2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societății într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scopul de a favoriza o altă societate, administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, spun polițiștii, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, același Remus Rădoi împreună cu partenerul său sunt cercetați pentru o altă cauză din domeniul achiziților publice.

Visits: 16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *