Tim Drone

Ungaria își închide granițele. Când întră în vigoare măsura și cât timp s-ar putea menține

Ungaria închide din nou granițele cu România, din cauza înmulțirii cazurilor noi de coronavirus! Anunțul a venit în urmă cu scurt timp de la Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban. Acesta a spus de când va fi aplicată decizia.

Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie

Ungaria își închide granițele și pentru românii care doreau să meargă în țara vecină, dar este posibil să fie închisă și pentru tranzit, după cum lasă să se înțeleagă chiar Gergely Gulyas, care a precizat că doar cetăţenii maghiari vor mai putea intra în ţară, de la 1 septembrie. Chiar și aceştia vor avea apoi obligativitatea de a sta în carantină. Ei vor putea ieşi numai după ce au avut două rezultate negative la testele COVID-19.

“Există riscul ca virusul să fie importat şi cele mai multe dintre noile cazuri au origine străină”, a mai spus Gulyas într-o declaraţie de presă susţinută vineri, adăugând că “Ungaria este verde, când toate ţările sunt roşii”, referindu-se la gradul de îmbolnăviri raportat de fiecare ţară.

Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie

Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie

Oficialul ungar nu a vorbit despre tranzitul Ungariei

Vor fi făcute excepţii pentru convoaiele militare şi umanitare, dar şi pentru delegaţiile oficiale şi cele de afaceri, conform şefului de cabinet, care nu a făcut însă alte precizări cu privire la tranzitul prin ţara vecină. Rata de cazuri de coronavirus s-a triplat în ultima lună în Ungaria, însă aceasta rămâne țara din Europa de Est cu cele mai puține cazuri de coronavirus.

Ungaria are o populaţie de aproape 10 milioane de persoane și a înregistrat 5.500 de cazuri de Covid-19. Mai mult de 600 de persoane au murit din cauza virusului în Ungaria, iar măsura anunțată de şeful de cabinet al premierului Ungariei spune că măsura va fi aplicată pentru cel puţin o lună, începând cu data de 1 septembrie.

Visits: 55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *