Tim Drone

Trăistariu: „Vara asta am dat lovitura cu cele 7 locuințe închiriate“. Povestea afacerii care l-a scăpat de criză

Deşi a fost pandemie de coronavirus şi spectacolele au fost suspendate o perioadă, Mihai Trăistariu (40 de ani) a avut noroc investind în şase garsoniere şi un apartament de două camere, pe care le-a închiriat. Solistul ne-a povestit cum a intrat în afaceri şi câţi bani s-a împrumutat din bancă pentru a putea decora camerele pe care le închiriază, scrie click.ro.

Mihai Trăistariu

Click!: Vara asta, ai făcut afaceri cu închirieri de garsoniere. Cum ai început totul?

Mihai Trăistariu: Anul trecut am făcut schimb cu un teren, aveam unul la malul mării şi am schimbat acest teren după ce m-a sunat un dezvoltator de blocuri şi mi-a zis: Nu vrei să-mi dai mie terenul şi să-ţi dau şapte apartamente? Şi uite aşa m-am procopsit cu un apartament cu două camere şi şase garsoniere. Toate-s la malul mării în Mamaia Nord, şi vara asta e primul an când le-am dat spre închiriere. Preţurile au variat între 200 şi 350 de lei pe noapte. Sunt foarte încântat, mai ales că m-a salvat în perioada asta de pandemie când concertele au fost reduse.

foto: BLITZ

Chiriaşii au fost toţi ok?

N-am avut probleme, unii sunt plăcut surprinşi că se întâlnesc cu mine, unii nu-şi dau seama că eu fac rezervările pe un anunţ sponsorizat de Facebook şi nu-şi dau seama că vorbesc cu Trăistariu la telefon. Unii poate au un sentiment că mă cunosc, însă nu-şi dau seama decât când ne vedem faţă în faţă şi sunt şocaţi. Unii îşi dau seama din mers, alţii din recomandări, şi atunci unii ştiu.

Ai investit mult în decorarea garsonierelor şi a apartamentului?

Am investit destul de mult, două luni mi-a luat să le bibilesc să arate ca lumea. Am făcut un împrumut la bancă de 20.000 de euro. Dar merită, până la urmă banii se scot în timp şi o să însemne ceva. Trăiesc din ele uşor. Aş putea lejer să mă las de cântat să trăiesc din apartamente, dar nu intenţionez asta în nici un caz. Văd că funcţionează, cel puţin vara asta chiar am dat lovitura. Apartamentul era pentru mine, nu trebuia să fie pentru închiriat, l-am mobilat mai de lux, avea amenajări speciale şi pentru pisici, pentru că eu unde stau în oraş am pisici. Voiam să mă mut cu pisicile acolo, dar până la urmă l-am dat pentru închiriere pentru că era cererea mare. Foarte mulţi căutau cu două camere. N-am apucat să mă mai mut, dar aţi văzut şi voi că este special, decorat cu grijă.

Nu te-ai panicat după ce ai făcut împrumutul?

Împrumutul l-am făcut în luna martie, chiar cu 2 zile înainte de a se închide România am primit banii. Adică pe 6 martie mi-au intrat banii în bancă, eu l-am făcut instinctiv. Am zis hai să fac împrumutul, ca să am o rezervă, că poate am nevoie să cumpăr ceva. Şi atunci din banii ăia împrumutaţi am mobilat garsonierele. Nu aveam intenţia să fac cu banii asta, dar am realizat că o să vină vara, se deschid toate şi ar fi salvarea mea financiară. Pentru că le-am mobilat rapid şi mi-am şi scos înapoi investiţia.

Investeşti aceşti bani?

Acum mi-am pus deoparte nişte bănuţi pe care vreau să-i ţin acolo până vara viitoare. O să vreau să investesc şi în şcoala mea de muzică, am o şcoală unde plătesc chirie, vreau să mă mut într-un sediu pe care l-am cumpărat anul trecut, tot cu împrumut bancar, şi acolo am rate.

Visits: 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *