Tim Drone

Moartea prințesei Diana, unul dintre misterele nerezolvate ale lumii

Moartea prințesei Diana a devenit ca o poveste fără sfârșit. Pe 31 august se împlinesc 23 ani de când una dintre cele mai iubite personalităţi ale lumii şi-a pierdut viaţa. În teribilul accident de la Paris, din 1997, care a intrat deja în rândul controverselor celebre.

De 23 de ani vorbim despre Diana, Prințesa de Wales. În urma documentarelor toate unice, toate de excepție, toate cu dezvăluiri, scandaluri, te întrebi dacă a mai rămas ceva de spus. Totul se repetă la infinit, într-o perpetuă eternitate a unui roman, ori film “pe părți“. Singura persoană din lume care știe cu adevărat cum a fost și ce s-a întâmplat fiind chiar ea, Prințesa.

Moartea Prințesei, un mister

Cea cunoscută drept Lady Di sau Prințesa Inimilor, continuă să țină atenția trează presei și publicului de pretutindeni. Moartea ei continuă să fie învăluită în mister, teoriile cu privire la tragica ei dispariţie fiind interminabile. Nu demult, avocatul prinţesei susţinea că a fost “asasinată” în 1997, pentru că voia să facă dezvăluiri periculoase la adresa Marii Britanii. Avocatul Michael Mansfield, citat de cotidianul britanic Daily Express, făcea declarații incendiare în 2012. Pe care le-a susținut și în continuare. El spune că fosta soţie a Prinţului Charles intenţiona să publice un jurnal “exploziv”.

Un jurnal în care demasca persoanele care s-au implicat cel mai mult în producţia de mine antipersonal din Marea Britanie. “Toată lumea îşi aminteşte că prinţesa făcea campanie împotriva minelor antipersonal. Eu cred că plănuia diverse vizite. Fusese în Angola şi urma să meargă în Cambodgia. Un număr mare de mine antipersonal au fost fabricate de britanici. Ea susţinea că avea un jurnal periculos, prin care urma să expună persoanele cele mai implicate în piaţa britanică de armament”, a declarat Mansfield.

Politică și legături

Chiar în anul în care a murit, Diana nemulţumise câţiva miniştri, solicitând interzicerea în întreaga lume a minelor antipersonal. Ea a făcut aceste declaraţii într-o vizită foarte mediatizată, în Angola. Acolo unde s-a întâlnit cu câteva dintre zecile de mii de victime nevinovate ale acestui tip de mine. Ministrul consevator al Apărării din acea vreme, Earl Howe, a afirmat că era neinformată în legătură cu acest subiect.

Campania prinţesei împotriva minelor antipersonal şi planul de a dezvălui secrete despre comerţul cu armament, în opinia avocatului, “nu au fost fără legătură” cu accidentul de maşină în care prinţesa Diana şi iubitul ei, Dodi al-Fayed, au murit, la Paris, la 31 august 1997.

Cum ar fi fost viața dacă ea ar fi mai trăit

Scriitoarea Joyce Carol Oates se exprima într-un mod anume, într-un articol pentru „Time“, publicat după moartea prințesei. „În momentul nunții ei, o fostă colegă de clasă spunea despre Diana că era una dintre ultimele virgine din generația ei. Era o romantică incurabilă și se păstrase pentru iubirea vieții ei, despre care știa că va veni într-o zi. Și Diana chiar nu s-ar fi comportat altfel decât devotată soțului și familiei sale”. Palatul Buckingham a promovat-o cu eticheta de Shy Di (Diana cea timidă), o britanică drăguță cu sânge nobil, care lucrează, spre cinstea ei, ca educatoare la o grădiniță…Ce s-a întâmplat mai departe rămâne tot în grija istoriei. Cazul de față  fiind unul dintre misterele nerezolvate ale lumii.

Când s-au marcat 20 de ani de la moartea ei, Prințul William și Prințul Harry au realizat un documentar emoționant. În care care vorbesc despre experiențele lor alături de regretata prințesă a inimilor, Dar și despre cum ar fi fost viața dacă ea ar fi mai trăit astăzi.

Visits: 22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *