Tim Drone

Liga Națiunilor la fotbal: România debutează cu o remiză

Partida România – Irlanda de Nord din prima etapă a Ligii Națiunilor s-a terminat la egalitate după un meci plin de faze de poartă.

Debutul antrenorului Mirel Rădoi la „naționala mare” s-a încheiat cu o dezamăgire pentru fanii români. După un meci în care echipa a dovedit reale abilități de a controla ostilitățile din teren, mai ales că adversarii au jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică, golul egalizator al irlandezilor ne-a readus cu picioarele pe pământ.

România a scăpat printre degete o victorie pe care o merita. Încă din prima repriză s-a remarcat spiritul ofensiv al echipei antrenate de Mirel Rădoi, un „detaliu” mai puțin întâlnit în ultima perioadă la naționala României.

Jocul din prima repriză nu a strălucit însă, ardoarea nefiind deajuns pentru a plasa echipa României în postura de favorită. Totuși, naționala de fotbal a deschis scorul în urma unei faze fixe, portarul respingând şutul lui Stanciu (25), după care Chiricheş a recentrat pentru Puşcaş, care a trimis în plasă de la limita ofsaidului.

Eliminarea lui Josh Magennis în minutul 39 a demoralizat echipa irlandeză și a permis românilor să domine fără drept de apel.

După pauză, pe fondul superiorităţii numerice, România şi-a creat multe ocazii de gol, însă nu a reuşit să tranşeze disputa în ciuda ocaziilor de gol care s-au succedat cu repeziciune.

Din nefericire, cum ocaziile se răzbună, Irlanda de Nord a surprins apărarea României nepregătită la o fază fixă, iar Gavin Whyte (86), scăpat din marcaj de Nistor, a reluat simplu în plasă.

România a revenit rapid și alte câteva șanse de gol au părut a aduce echipa aproape de victorie. Cu toate acestea partida s-a încheiat cu scorul de 1-1.

Naţionala României va juca următorul meci din Grupa 1, Divizia B a Ligii Naţiunilorluni pe 7 septembrie cu Austria.

Visits: 23

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *