Tim Drone

Record: Cea mai bogată femeie de pe planetă

MacKenzie Scott a devenit cea mai bogată femeie din lume și, totodată, este a 12-a cea mai bogată persoană de pe planetă.

Ea a detronat-o în această săptămână pe moștenitoarea imperiului L’Oreal, Françoise Bettencourt Meyers. Scott este fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai mare retailer online din lume. Ea a marcat această performanță la o săptămână după ce fostul ei soț a devenit primul pământean care are 200 de miliarde USD, potrivit New York Post. Chiar dacă i-a cedat o parte din acțiunile deținute la Amazon fostei soții, Jeff Bezos tot a devenit cel mai bogat om din lume.

MacKenzie Scott deține o participație de 4 % din Amazon. După divorț, i-a revenit 25 % din participația familiei în această companie. Acțiunile și alte proprietăți reprezintă o avere de 68 de miliarde de dolari pentru Scott, care este, totodată a 12-a cea mai bogată persoană de pe planetă.

Mare parte din avere va fi folosită în scopuri caritabile

După divorțul din 2019, Scott era a patra cea mai bogată femeie din lume, după Bettencourt Meyers, Alice Walton din familia Walmart și Jacqueline Badger Mars, moștenitoare a imperiului Mars. La scurt timp după ce a divorțat de Bezos, MacKenzie și-a reluat numele de fată –  Scott. Ulterior, ea a anunțat o serie de acte caritabile importante. Scott a acordat fonduri unor colegii afro-americane și a semnat Giving Pledge, prin care se obligă ca o mare parte din averea sa să fie folosită în scopuri caritabile.

Visits: 45

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *