Tim Drone

AEP: 3.032 de români din afara ţării au optat pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare

Autoritatea Electorală Permanentă a precizat că pentru alegerile parlamentare din acest an s-au înscris pentru votul prin corespondenţă 3.032 de români din afara ţării, în timp ce pentru votul la secţie s-au înregistrat 1.059 de cetăţeni români din diaspora.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, pentru alegerile parlamentare din acest an, până la data de 7 septembrie, ora 13,00, a fost atinsă depăşită borna de 3.000 (n.n. – 3.032) de înregistrări pe portalul www.votstrainatate.ro ale alegătorilor români din afara ţării care au optat pentru votul prin corespondenţă, în timp ce pentru votul la secţia de votare s-au înscris 1.059 de cetăţeni români din diaspora”, se arată într-un comunicat de presă remis de AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă aminteşte că, potrivit legislaţiei în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare a demarat la data de 1 aprilie 2020 şi se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale, adică în data de 21 septembrie 2020.

„Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, recomandă tuturor concetăţenilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus”, se mai menţionează în comunicat, scrie Agerpres.

Visits: 32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *