Tim Drone

Se prelungește starea de alertă cu 30 de zile în România. Ce măsuri a anunțat premierul Orban

”Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11.00, la 12.00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat – că am avut mai multe solicitări – să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente. (…)

Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască. Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară”, a spus Ludovic Orban.

Se prelungeste starea de alerta cu 30 de zile în Romania

Se prelungeste starea de alerta cu 30 de zile în Romania

Ce măsuri a anunțat premierul Orban

Hotărârea de prelungire a stării de alertă nu a putut să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi din cauza lipsei avizului Consiliului Legislativ. “Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu o să putem să adoptăm astăzi (joi – n.r.). Asta înseamnă că va trebui luni să facem Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern, astfel încât să adoptăm prelungirea stării de alertă”, a spus Ludovic Orban miniştrilor, în  şedinţa de Guvern de joi.

În plus, Secretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu, a declarat că proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi depus cu toate avizele necesare, în vederea transmiterii la Consiliul Legislativ. “Conţine toate măsurile stabilite în actuala reglementare. (…) De asemenea, conţine măsurile de protecţie sanitară necesare în ziua votului pe 27 septembrie”, a declarat Gheorghe Sorescu, potrivit informațiilor furnizate de economica.net.

Visits: 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *