Tim Drone

Arafat avertizează: COVID se va asocia cu gripa sezonieră şi vom avea o perioadă dificilă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează populația că urmează o perioadă dificilă, fiindcă virusul Sars-CoV-2 se va asocia cu gripa sezonieră, iar persoanele vulnerabile pentru coronavirus sunt vulnerabile și în cazul gripei.

„Trebuie să fim pregătiți pentru încă un lucru pe care l-am mai zis şi acesta este gripa sezonieră. Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă şi o să avem o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere şi de aici sfatul pe care l-am dat şi îl repetăm, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere”, a afirmat Raed Arafat, la Antena 3.

Șeful DSU a menționat că vor exista doze de vaccin antigripal care au fost cumpărate de către Ministerul Sănătății și recomandă persoanelor vulnerabile să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, fiindcă vor elimina cel puțin un risc.

„Şi bineînţeles respectarea regulilor de distanţare de protecţie, de igienă, care sunt regulile de bază care pot să ne ferească de a fi infectat cu acest virus la maxim”, a mai spus Arafat.

Visits: 31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *