Tim Drone

Un vaccin împotriva coronavirus, mai aproape decât se credea inițial: promisiunea șefului Pfizer

În timp ce o mare parte din populației planetei este din ce în ce mai reticentă la vaccinare, CEO-ul Pfizer este încrezător că nu mai avem mult de așteptat până la lansarea unei soluții de prevenire pentru Covid-19.

În ultimele luni, au apărut mai multe studii legate de disponibilitatea oamenilor de a se vaccina împotriva coronavirus. În timp ce de la 66% în sus oameni vaccinați putem spera la o imunizare în masă, în multe colțuri de pe mapamond valoare este mai aproape de 60%, în timp ce în SUA gravitează în jurul a 50%.

Cu toate acestea, se fac investiții de miliarde de dolari într-un eventual vaccin și se cumpără sute de milioane de doze în avans, dintr-un produs care nu există momentan. Doar guvernul american a investit în iulie 1,95 miliarde de dolari pentru producția și livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin.

Trei companii farmaceutice se află într-un stadiu avansat de testare al unui vaccin împotriva coronavirus. Este vorba de Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Spre deosebire de Moderna şi AstraZeneca, vaccinul experimental al Pfizer conţine material genetic ARN, sau mARN, despre care cercetătorii spun că stimulează sistemul imunitar să lupte cu virusul.

Până la această oră, Pfizer a investit 1,5 miliarde de dolari în dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19, iar rezultatele ultimelor teste în masă ar trebui centralizate înainte de finele lunii octombrie. Cu toate acestea, până acum, nu s-a aruncat nimeni la o estimare legată de momentul în care vaccinul cu pricina ar putea fi disponibil.

Excepția de la regulă vine de la Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. Șeful gigantului a promis că va exista un vaccin funcțional înainte de finele acestui an, deși mai există câteva variabile care trebuie avute în vedere. Ca referință, Pfizer colaborează cu BioNTech în acest proiect. Bourla a recunoscut că efortul Pfizer pe acest subiect are legătură cu banii, iar că riscurile ca ceva să nu meargă, cel puțin momentan, nu pot fi neglijate. „Totul se reduce la bani. Însă sunt sigur că acest eşec nu va distruge compania”, a spus Bourla.

Chiar dacă un vaccin va trece de toate fazele de testare şi va fi aprobat şi va fi distribuit până la finalul anului, cel mai probabil numărul dozelor va fi limitat. Vaccinul va fi distribuit în patru faze. Primii care vor fi vaccinaţi sunt cei lucrează în domeniul sănătăţii, persoanele în vârstă şi persoanele cu afecţiuni cronice.

Visits: 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *