Tim Drone

Polițista care l-a criticat pe facebook pe Marcel Vela n-a scăpat de ”brațul lung al legii”. Ce a pățit femeia

În limbaj colocvial se spune că “Nu te pui cu legea!”. O polițistă a aflat însă ce înseamnă să te pui cu un oficial român, cu funcție înaltă. Femeia a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care îl critică pe Ministrul de Interne Marcel Vela și a ajuns să simtă pe pielea ei ce presupune un astfel de comportament.

Ce a spus polițista la adresa lui Marcel Vela

Întreaga situație a pornit de la o decizie a ministrului din preajma Paștelui 2020. De vreme ce România se afla în stare de urgență din pricina pandemiei, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că lumina Învierii va fi dusă cetățenilor de către polițiști. 

Această veste a iritat-o pe Lorena Radu, polițist în cadrul IPJ Arad, astfel că a decis să reacționeze printr-o postare pe Facebook. Tânăra i-a transmis un mesaj dur lui Marcel Vela.

“Celor care ne conduceți, vă mulțumim că după ani și ani în care ne-am servit cu onoare patria, avem privilegiul de a desfășura MISIUNEA carierei noastre! Aflați că-n 2006, studentă fiind, nu găseam menirea reală a celor 4 ani din Academia de Poliție în care făceam înviorare la ora 5.30, sectoare la WC-uri, plantoane la 3 dimineața și primeam permisii doar pentru rezultate foarte bune.

Acum însă, cu ajutorul dvs., regimul militar s-a metamorfozat. Pe bătrânul Carpați îl vom pune-n rastel și vom lua instrumentul preoților pentru a împărți, așa cum dvs. doriți, LUMINA. Acesta este interesul suprem al unei societăți bolnave, în care fiecare “organ” putrezește sub “medicamentația” improprie pe care ne-o administrați forțat. Așadar, în semn de mulțumire pentru starea de degradare în care ne-ați adus, să fim cu toții prioritas în slujba BOR, și nu a cetățeanului”, a scris Lorena Radu pe contul sau de Facebook.

Lorena Radu, polițista din Arad sancționată pentru criticile aduse lui Marcel Vela

Lorena Radu, polițista din Arad sancționată pentru criticile aduse lui Marcel Vela

Ce sancțiune a primit polițista în urma reacției sale

Deși MAI a renunțat la ideea împărțirii luminii de către polițiști, tânăra din Arad nu a scăpat nepedepsită. Pentru că a criticat un superior, polițista a fost supusă unei cercetări disciplinare. Raportul final arată că femeia este vinovată de mai multe fapte.

“Ofiterul de politie a postat pe contul personal de socializare Facebook (considerat spatiu public prin Decizia I.C.C.J. 4546/2014) un comentariu in care critica masurile dispuse de Ministrul de Interne dl. Marcel Vela cu privire la activitatile politistilor ocazionate de sarbatorile pascale. Totodata in cursul aceleasi zile a avut interventii in direct la cateva posturi de televiziune pe tema comentariului postat pe reteaua de socializare si a masurilor dispuse de catre ministrul de interne. Tot in acest context mai multe publicatii locale au preluat subiectul si l-au inclus in articole de presa care prin modul de prezentare creau o imagine negativa asupra ministrului afacerilor interne si implicit asupra institutiei pe care o conduce”, sunt acuzațiile aduse polițistei din cadrul IPJ Arad.

Totuși, deși a fost doar atenționată, polițista din Arad a deschis un proces la Tribunalul Arad. Ea contestă această acțiune asupra sa și arată că acordul MAI-BOR pentru împărțirea luminii ar fi știrbit autoritatea polițiștilor.

Pe de altă parte, judecătorii Tribunalului Arad au respins cererea Lorenei Radu având în vedere că aceasta nu fusese sancționată disciplinar, deci Instanța nu ar fi avut ce să anuleze.

Visits: 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *