Tim Drone

Trump se aruncă la noi speculații despre vaccinul anti-Covid19: gata într-o lună

Donald Trump se află într-o cursă contra-cronometru pentru a lansa un vaccin împotriva coronavirus înaintea alegerilor de pe 3 noiembrie. Nu-i pasă de lipsa de încredere a oamenilor într-un vaccin grăbit.

Sondajele arată că americanii sunt foarte reticenți la a se vaccina în general, dar când vine vorba de noul coronavirus, reticența lor este alimentată de disperarea șefului de la Casa Albă de a aduce pe piață cât mai repede un vaccin pentru prevenirea infecțiilor cu Covid-19. Oamenilor le este frică de faptul că s-ar putea să nu fi fost testat suficient, să nu fi trecut prin toate procedurile care trebuie ca efectele adeverse să fie minimale sau inexistente.

Când vine vorba de noul coronavirus, Donald Trump joacă în propriul film. După ce a afirmat în numeroase rânduri că pandemia va dispărea de la sine, acum insistă pe faptul că ”Suntem foarte aproape de un vaccin”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu alegătorii la o primărie din Pennsylvania.

„Suntem la câteva săptămâni distanță de a-l avea, știţi – ar putea fi trei săptămâni, patru săptămâni”, a anunțat el. Cu câteva ore mai devreme, vorbind marți dimineață la Fox News, domnul Trump afirmase că un vaccin ar putea fi disponibil în „patru săptămâni, ar putea fi opt săptămâni”.

În mod previzibil, dacă previziunile lui Trump se adeveresc, ar putea deveni o victorie importantă pentru președintele SUA în cursa pentru realegere. Democrații s-au declarat îngrijorați de presiunea politică exercitată de Donald Trump asupra oficialilor din domeniul sănătății și a oamenilor de știință pentru a grăbi aprobarea unui vaccin, care să apară la timp pentru a inversa tendința dinaintea scrutinului din 3 noiembrie, în care el se va confrunta cu Joe Biden.

În afară de Trump, niciun oficial de la Casa Albă sau din administrația SUA nu este optimist că un vaccin împotriva coronavirus poate apărea înainte de finele acestui an. Până și directorul Institutului American de Boli Infecțioase, Anthony Fauci, este de părere că omologarea vaccinului s-ar putea realiza spre sfârșitul lui 2020.

Visits: 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *