Tim Drone

Brexit: Marea Britanie va continua încă 18 luni operațiunile în euro

Comisia Europeană a aprobat, luni, un proiect care le va permite companiilor financiare din Marea Britanie să continue temporar, după Brexit, operaţiunile convertibile în moneda euro, potrivit Reuters.

Companiile financiare britanice vor putea continua timp de 18 luni, începând din ianuarie 2021, tranzacţiile convertibile în euro, în relaţia cu clienţi din Uniunea Europeană.

“Această decizie va asigura stabilitatea financiară, le va oferi participanţilor de pe piaţă 18 luni pentru a reduce expunerile convertibile excesive”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Economie şi Comerţ.

UE își exprimase deja acordul pentru ca Marea Britanie să aibă acces “temporar” la tranzacţii convertibile în euro după încheierea tranziţiei post-Brexit, pe 31 decembrie 2020, pentru a evita perturbări financiare grave, în contextul în care un departament al Bursei din Londra (LSE) administrează 90% dintre schimburile în monede diferite.

Tranzacţiile în euro au reprezentat unul dintre elementele de negociere ale Acordului Brexit. Guvernul britanic speră să menţină tranzacţiile în euro în districtul financiar al Londrei (City of London) în pofida Brexit.

Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie 2020, iar perioada de tranziție va dura, potrivit acordului până pe 31 decembrie 2020, timp în care UK va continua să aplice reglementările Uniunii Europene.

Visits: 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *