Tim Drone

Soluțiile prin care Microsoft crede că poate rezolva multe dintre problemele din 2020

În cadrul evenimentului anual Ignite, început marți, Microsoft a prezentat implicarea companiei în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiilor care să ajute companiile să se adapteze la noua realitate.

Numeroasele produse și servicii prezentate sunt acum disponibile și pe o pagină dedicată conferințelor Ignite, Microsoft Ignite 2020 Book Of News.

Cu ajutorul acesteia, am selectat câteva dintre cele mai importante soluții prezentate în cadrul conferinței Ignite 2020.

Azure AI

Microsoft a dezvoltat algoritmii de recunoaștere și sintetizare de voce în Azure – Neural Text-To-Speech și Speech-To-Text – incluse în Azure Congnitive Services, ce adaugă suport pentru 18 limbi suplimentare, inclusiv limba Română.

Servicii pentru angajații economiei informaționale

Microsoft 365 a primit noi funcții menite să doteze organizațiile și echipele cu instrumentele de care au nevoie pentru a se adapta și a prospera în noua lume a muncii:

Funcții Microsoft Teams care îmbunătățesc întâlnirile, printre care noi scene în modul Together și layout-uri personalizate care fac conținutul prezentat mai dinamic și mai captivant.

Îmbunătățiri ale Microsoft Teams Rooms și capacități menite a susține sănătatea și siguranța celor ce se întorc la locurile de muncă, precum experiențele de întâlnire Touchless, aplicația Room pentru lucrul la distanță, castingul Teams și asistența vocală cu Microsoft Cortana.

Toate funcțiile nou adăugate au fost gândite astfel încât să se asigure că angajații pot respecta regulamentele de siguranță fără a compromite puterea colaborării.

Workplace Analytics din cadrul Teams vor oferi managerilor și liderilor o analiză a capacității de adaptare organizaționale, prezentând informații care îi ajută să înțeleagă dacă angajații sunt expuși riscului de epuizare sau dacă sunt capabili să mențină legături solide cu colegii și clienții în aceste perioade dificile.

Funcțiile suplimentare de securitate și conformitate din Teams ajută la protecția datelor, atenuarea riscurilor și respectarea conformității.

Noile capabilități de gestionare din Microsoft Endpoint Manager facilitează securizarea și gestionarea centralizată a dispozitivelor companiei pe orice platformă.

Produse și servicii pentru industrii

La sfârșitul lunii octombrie Microsoft va pune la dispoziția publicului primul cloud specific pentru industria medicală, Microsoft Cloud for Healthcare.

Acesta le va permite clienților și partenerilor din domeniul sănătății să ofere experiențe, perspective și îngrijire mai bune oamenilor din întreaga lume.

Cu noul conector EHR Microsoft Teams, acum în preview limitat și disponibil prin Epic App Orchard, medicii pot efectua vizite sau consultări virtuale pacienților, prin intermediul Teams, direct din sistemul lor electronic de evidență medicală (EHR).

Soluții pentru profesioniștii din domeniul securității

Microsoft Ignite aduce în fața audienței actualizări pentru Azure și Microsoft 365.

Printre acestea se numără modificări ale Microsoft Defender, oferte complete de detecție extinsă și răspuns, protecții îmbunătățite pentru IoT, Compliance Manager, un nou pilot de identitate descentralizată și noi conectori și API-uri pentru protejarea identităților, aplicațiilor și serviciilor din mediile cloud, chiar și în afara Microsoft.

Soluții pentru clienții serviciilor cloud

Compania anunță Azure Communications Services, prin care facilitează dezvoltatorilor livrarea de experiențe de comunicare la nivel enterprise pe dispozitive și platforme, utilizând aceeași platformă sigură care se află la baza Microsoft Teams.

În cadrul Ignite sunt prezentate actualizări la serverele, serviciile și dispozitivele cloud hibrid bazate pe Azure, incluzând servere Azure Arc, servicii de date Azure Arc și Azure Stack Edge.

Dynamics 365 primește soluții de îmbunătățire de la Microsoft

Un nou canal cu funcții de voce în cadrul Dynamics 365 Customer Service, construit pe Azure Communication Services, va fi disponibil în preview privat.

Două noi add-in-uri pentru Dynamics 365 Supply Chain Management: Cloud și Edge Scale Unit, vor permite organizațiilor să ruleze procese critice pentru depozitare și producție pe Edge utilizând echipamente Azure stack, pentru a îmbunătăți reziliența și a asigura operare neîntreruptă, chiar și atunci când sunt deconectate temporar de cloud.

Soluții pentru dezvoltatori

Compania anunță actualizări low – code în Power Platform și Azure pentru dezvoltatorii profesioniști, prin care se pot crea rapid aplicații, boți și fluxuri de lucru personalizate prin integrarea Azure APIM și GitHub.

Este anunțat și preview-ul pentru Power Automate Desktop, care oferă o opțiune de automatizare desktop pentru dezvoltatori și utilizatorii business.

Visits: 30

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *