Tim Drone

De câte ori s-a testat Raed Arafat pentru Covid-19?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că a avut momente în care la cel mi mic simptom (strănut, tuse) s-a gândit că „poate să fie” Covid-19.

„Sunt momente în care te gândești, fără nicio discuție, la acest lucru, dar când te gândești la acest lucru, automat vezi dacă e real, te testezi, te verifici, verifici temperatura, verifici toate simptomele, verifici dacă într-adevăr este un risc sau nu. E normal că ne temem”, a explicat Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat de câte ori s-a testat de la începutul pandemiei de coronavirus, oficialul din Ministerul Afacerilor Interne a spus că a făcut câteva teste rapide, vreo patru sau cinci, dar nu a făcut niciun test Real Time-PCR, fiindcă nu a fost cazul.

 „Chiar dacă rezultatul acestor teste rapide este sub semnul întrebării, pentru că poate fi fals negativ sau fals pozitiv, am făcut. Dar n-am avut simptome sau probleme sau febră sau ceva care să mă pună să fac un test PCR”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că și înainte de pandemia de coronavirus, dacă șoferul lui era răcit, de cele mai multe ori lua și el răceala, fiindcă petreceau mult timp împreună, iar în perioada aceea nu se purtau măști sanitare. Tocmai de aceea, în această perioadă, e foarte important ca la cele mai mici bănuieli, în cazul prezenței unor simptome, să nu mergem la serviciu și să nu ne ducem copiii la școală, a mai spus Arafat.

Visits: 18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *