Tim Drone

Prim-ministrul Orban se implică în furnizarea apei calde și căldurii în București

Căldura și apa caldă sunt o problemă în Capitală, iar noul primar, Nicușor Dan, va trebui să o rezolve cu prioritate. Ludovic Orban, prim-ministrul, i-a transmis acestuia că Elcen, furnizorul de apă caldă și căldură, nu are bani pentru a cumpăra combustibil.

Prim-ministrul i-a cerut primarului ales să facă o analiză a datoriilor de la Primărie pentru că Elcen nu va putea cumpăra combustibil pentru a produce apă caldă și căldură dacă nu va primi bani. În declarația făcută la B1 TV, prim-ministrul a arătat că Primăria trebuie să își achite datoriile.

„Eu pot să vă spun că astăzi datoriile sunt de peste 4 miliarde de lei. Începe iarna și trebuie să înceapă furnizarea căldurii și nu numai că Radet-ul a dat faliment, avea o datorie de vreo 800 de milioane, dar Termoenergetica, o societate înființată de mai puțin de 2 ani deja a acumulat o datorie de aproape 600 de milioane către Elcen”, a spus premierul.

„Elcen nu mai poate, dacă nu primește bani. Nu mai poate să furnizeze pentru că nu poate să cumpere combustibil”, a mai arătat Orban.

Nicușor Dan s-a întâlnit, ieri, cu administratorul Elcen, Claudiu Crețu, pentru a vedea care sunt principalele probleme și a dat asigurări că bucureștenii vor avea apă caldă și căldură la iarnă. Nicușor Dan va prelua mandatul de primar din 10 octombrie.

Citește și:

Visits: 37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *