Tim Drone

Vaccinele împotriva gripei sezoniere, distribuite de minister: câte sunt disponibile, pentru ce vârste

În urmă cu câteva săptămâni, oficialii din Ministerul Sănătății recomandau persoanelor vulnerabile de Covid-19 să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Acum, acel vaccin a devenit disponibil.

Pe parcursul zilei de ieri, ​Ministerul Sănătății a anunțat că a finalizat distribuirea către Direcțiile de Sănătate Publică a unei noi tranșe de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani. Ca referință, acestora le este recomandată vaccinarea. De la DSP-uri, vaccinurile pot fi ridicate de medicii de familie, în cabinetele cărora sunt administrate absolut gratuit. Campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătății se adresează persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În total, vor fi disponibile pentru distribuire în masă nu mai puțin de 3 milioane de doze de vaccin gripal, pentru sezonul 2020 – 2021, conform anunțului oficial pe marginea acestui subiect din partea Ministerului Sănătății. Față de anul trecut, această cantitate este dublă, cu speranța că mai mulți oameni se vor vaccina și, cu un pic de noroc, vor putea evita să se îmbolnăvească atât de gripă, cât de noul coronavirus, în același timp.

Repartizarea dozelor către Direcțiile de Sănătate Publică se va realiza în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Pe 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a început campania de vaccinare prin distribuirea primelor 330.000 doze către DSP în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

În cadrul acestei campanii, pe lângă copii menționați mai sus, sunt vizate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, mai ales afecțiuni respiratorii și cardiace. Bolile metabolice sunt de asemenea menționate. Gravidele, bâtrânii instituționalizați și personalul medical sunt, de asemenea, în capul listei. Aceste recomandări vin direct d ela Organizația Mondială de Sănătate și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

Cei care nu se află în categoriile de risc își pot achiziționa vaccinul de la farmacie și pot merge la medicul de familie pentru administrare.

Visits: 18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *