Tim Drone

Orban: Ne confruntăm cu o creştere a cazurilor. Simt că s-a lăsat garda jos

Premierul Ludovic Orban a solicitat, joi, la începutul şedinţei de guvern, intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, menţionând că „s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare”, având în vedere numărul mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus din ultimele zile.

„Toţi miniştrii care aveţi instituţii de control în subordine – MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, ANSVA şi toate celelalte structuri – să pregătiţi un plan de măsuri intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Ne confruntăm cu o creştere clară a numărului de cazuri şi obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Din acest motiv va trebui să fim extrem de prezenţi cu un plan de control zilnic, cu o raportare zilnică cu privire la aceste controale efectuate”, a afirmat Orban, scrie Agerpres.

El a spus că simte că ‘s-a lăsat garda jos’.

„Din nou simt că s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare şi în condiţiile în care, practic, am permis reluarea tuturor activităţilor în condiţii de normalitate, există o creştere a interacţiunii sociale. Or, dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecţie, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri. Domnule ministru Tătaru, inclusiv DSP-urile trebuie să fie extrem de implicate în acest acţiuni, mai ales la nivelul spitalelor. Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice situaţie”, a transmis Orban.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că a dispus reactivarea tuturor spitalelor COVID.

„Am pregătit şi am şi anunţat: paturile ATI 10 la sută sunt în rezervă, reactivarea tuturor spitalelor COVID care au fost până acum şi controlate de DSP în judeţe”, a adăugat Tătaru.

Visits: 31

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *