Tim Drone

VIDEO Totul despre gadgetul care îți face televizorul smart: de ce merită toții banii noul Google Chromecast

După ce a făcut subiectul mai multor zvonuri și a început deja să fie comercializat de câteva magazine din SUA, noul Google Chromecast a fost dezvăluit în mod oficial.

În cadrul celei mai recente conferințe Google, compania americană a dezvăluit noul său portofoliu în materie de hardware, începând cu două telefoane Pixel 5 și Pixel 4A 5G, o nouă boxă inteligentă Neste Audio și, nu în ultimul rând, un Google Chromecast complet reinventat.

În trecut, Chromecast a funcționat doar prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete cu Android. Practic, porneai un film pe telefon și, prin intermediul conexiunii wireless din casă, transmiteai fluxul video pentru redare către TV. Chromecast nu a fost un dispozitiv de sine stătător, până la această oră.

De acum înainte, ”Chromecast with Google TV”, după numele său oficial, poate fi achiziționat și utilizat chiar dacă nu ai telefon sau o tabletă cu Android. Similar cu un Apple TV, de exemplu, interacțiunea se realizează cu o telecomandă inclusă în pachet. Are o interfață foarte similară cu cea de Android TV, doar că de acum înainte se pare că va fi intitulată Google TV.

În rest, în continuare discutăm de un stick HDMI pe care îl conectezi la TV și pe care îl alimentezi de la un port USB al aceluiași TV sau de la priză, la fel ca pe un telefon. Alimentarea efectivă se face printr-un port USB C.

În ceea ce privește hardware-ul, gadgetul este capabil să afișeze pe TV un semnal 4K cu 60 de cadre pe secundă. Este certificat Dolby Vision, HDR10 și HDR10+. Suportă semnal audio Dolby Digital, Dolby Digital Plus și Dolby Atmos în modul pass-through. Are Bluetooth și Wi-Fi 802.11ac. Având în vedere că îl ascunzi în spatele TV-ului, nu înțeleg de ce îl poți cumpăra în mai multe culori, dar va fi disponibil în nuanțele Snow (Zăpadă), Sunrise (Răsărit) și Sky (Cer). Prețul de achiziție este de 50 de dolari și va fi disponibil pentru achiziție începând cu 15 octombrie.

[embedded content]

[embedded content]

[embedded content]

[embedded content]

Visits: 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *