Tim Drone

Cum se va desfășura Festivalul de Film de la Cannes: evenimentul va dura trei zile

Chiar dacă marea ceremonie a Filmului de la Cannes s-a amânat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, exemplul dat de Veneția și San Sebastian, care au organizat fetivaluri de film de succes în această toamnă, i-a inspirat pe organizatorii de la Cannes să încerce și ei acest lucru.

Evenimentul plănuit se va desfășura de-a lungul a trei zile, în octombrie, la Palais, și va cuprinde patru filme din selecția oficială de la Cannes 2020, fiind organizat în colaborare cu Consiliul orașului Cannes.

Publicul larg va putea accesa evenimentul, care va găzdui și scurtmetraje de concurs și filmele școlii Cinéfondation. Va exista Palme d’or pentru scurtmetraje, precum și premiile Cinéfondation.

Care sunt proiecțiile evenimentului?

Evenimentul se va deschide cu “Un Triomphe (The Big Hit!)” al lui Emmanuel Courcol și Kad Merad, în prezența echipei de filmare și cu participarea Memento Films și se va încheia cu avanpremiera filmului “Les Deux Alfred” (The French Tech) al lui Bruno Podalydès, în prezența regizorului și actriței principale Sandrine Kiberlain și cu participarea UGC Distribution.

Va fi de asemenea proiectat “Asa Ga Kuru” (Mame adevărate) (Haut et Court) de regizoarea japoneză Naomi Kawase, o prezență obișnuită la Festivalul de la Cannes.

Filmul de debut al regizorului georgian Dea Kulumbegashvili, “Beginning” (Wild Bunch International) va avea și el o proiecție în cadrul festivalului. Filmul a câștigat Concha de oro pentru cel mai bun film, precum și premiile pentru cel mai bun regizor, actriță și scenariu la cel de-al 68-lea Festival Internațional de Film din San Sebastián,

În ceea ce privește pandemia coronavirus, încă nu au fost publicate detalii despre protocoalele de sănătate ale evenimentelor. Franța, la fel ca multe țări europene, înregistrează un număr crescut de noi cazuri de COVID.

“Suntem la fel de încântați să vedem Festivalul găzduit de Primăria orașului Cannes în octombrie, pe cât am fost de descumpăniți că nu ne-am putut bucura de compania sa în mai. Datorită acestei colaborări, filme din Selecția oficială vor fi prezentate pe Croisette.

Acesta este modul nostru de a fi la Cannes, alături de populația sa și de toți profesioniștii cu care lucrăm mână în mână în fiecare an”, a declarat Pierre Lescure, președintele Festivalului de la Cannes.

“Colecția a patru filme din Selecția oficială, competiția de scurt metraj, competiția școlii de film, precum și mesele și întâlnirile sunt exemplul fericirii în care vom simți cu toții că suntem împreună Cannes în octombrie!

Filmele din Selecția oficială se joacă în prezent pentru cinefilii din Franța, Europa și din întreaga lume. Este un semn minunat să îi vedem făcând o escală la Cannes, înainte de a ne îndrepta atenția asupra sezonului 2021”, a spus Thierry Frémaux, delegat general al Festivalului de la Cannes.

Cel de-al 74-lea Festival de Cannes urmează să aibă loc în perioada 11-22 mai 2021.

Visits: 16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *