Tim Drone

Cod roșu de grindină și vijelii. Specialiștii ANM avertizează. Care sunt zonele afectate masiv

Cod roșu de grindină și vijelii. Administrația Națională de Meteorologie vine cu o alertă de cod roșu de grindină și vijelie. Avertizarea vizează mai multe localități din județele Satu Mare și Maramureș.

Cod roșu de grindină și vijelii. Care sunt zonele vizate de avertizarea meteo

Conform ANM, sunt vizate localităţile Seini, Săpânţa, Remeţi şi Câmpulung la Tisa din judeţul Maramureş, respectiv Negreşti-Oaş, Bixad, Medieşu Aurit, Certeze, Odoreu, Călineşti-Oaş, Oraşu Nou, Păuleşti, Culciu, Vama, Viile Satu Mare, Târşolţ, Apa, Racşa, Crucişor, Homoroade şi Valea Vinului din judeţul Satu Mare.Până la ora 19:40, se vor semnala grindină de dimensiuni medii şi mari, vijelie puternică, rafale de peste 90 km/h. Alte localităţi din judeţul Satu Mare se află sub Cod portocaliu de grindină şi vijelii, până la 19.30.

Totodată ANM spune că temperaturile sunt în scădere până joi, 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, până la 17 grade. De săptămâna viitoare valorile maxime cresc din nou, anunță meteorologii.

Valorile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 19 grade, spre 9 – 10 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media va ajunge la 15 grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade.

Meteorologii au venit si cu un cod galben de ploi torentiale in toata tara

Meteorologii au venit si cu un cod galben de ploi torentiale in toata tara

Ce se întâmplă cu vremea până la jumătatea lui octombrie

De asemenea, valorile minime vor ajunge până la 2 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 și 13 octombrie, minimele termice vor fi în creștere spre valori, în medie, de 7 grade, apoi vor scădea până la 4 grade.

Din data de 13 octombrie se anunță ploi sub formă de lapoviță și ninsoare.

În Capitală și în Muntenia va fi vreme de vară. Temperaturile maxime în Câmpia Bărăganului vor fi de 24 grade, iar minimele vor ajunge la 10-12 grade, la mijlocul lunii octombrie. Va ploua în intervalul 6–8 octombrie.

Oltenii totuși vor mai putea ieși prin parc, să se bucure de soare. Maximele termice vor fi de 23 grade, iar minimele ajung la 8, 9 sau 10 grade.

Peste jumătate de țară a fost afectată azi de un cod galben de fenomene meteorologice deosebite. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis un Cod Galben de vânt și ploi, începând de luni, ora 15.00 și până marți la ora 18.00.

Conform pronozei ANM, fenomenele vizate sunt: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Visits: 27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *